«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».
“Στη στιγμή της μάχης, δεν χωράει η εσωστρέφεια και κριτική, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
Δεν είναι δυνατόν να πεθαίνουν συμπολίτες μας ή να δίνουν τη δική τους μάχη στις εντατικές των νοσοκομείων και να μη μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή! Οφείλουμε να πάμε εκεί που μας ορίζει το εθνικό μας καθήκον.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στις 10:00πμ έχει έκτακτη σύσκεψη με τις επιστημονικές επιτροπές Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, προκειμένου να βρούμε κι άλλους ιατρούς για να πάμε στα νοσοκομεία εκεί που μαχόμαστε με τον #Covid19.
Είναι η ύστατη προσπάθεια μας! Χρειάζεται συστράτευση απο όλους για να αναχαιτίσουμε την πανδημία και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”.