Γ. Κώτσηρας: «Κανένα ζώο αδέσποτο και απροστάτευτο – Σημαντική βοήθεια από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους»

Με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ επιχορηγούνται 31 Δήμοι της χώρας, μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με σκοπό την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα.

Πλέον, η συνολική χρηματοδότηση προς την Αυτοδιοίκηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αυξάνεται και φθάνει στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους επιχορηγούμενους Δήμους συμπεριλαμβάνονται και οι Δήμοι Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση 69423/20.10.2022, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας χρηματοδοτείται με το ποσό των 461.032,00 ευρώ για την υλοποίηση των έργων «Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου κτιρίου Διοίκησης και προκατασκευασμένων οικίσκων για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρητικότητας 40 ζώων», «Προμήθεια εξοπλισμού και υλικών περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων» και «Παροχή κτηνιατρικών πράξεων για τη στείρωση και τον εμβολιασμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση 69406/20.10.2022, ο Δήμος Μεγαρέων χρηματοδοτείται με το ποσό των 30.558,20 ευρώ για την υλοποίηση των έργων «Προμήθεια οχήματος περισυλλογής και μεταφοράς αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και «Στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Με αφορμή την απόφαση επιχορήγησης των Δήμων της Δυτικής Αττικής, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Η προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποτελούν εκ των βασικών προτεραιοτήτων που οφείλει να θέτει μία κοινωνία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και στηρίζει διαρκώς τους Δήμους, με χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δημιουργία καταφυγίων ζώων, την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού και τις στειρώσεις.

Η πρόσφατη απόφαση για την επιχορήγηση των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων αποδεικνύει εμπράκτως την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουμε, κανένα ζώο να μη μένει αδέσποτο και απροστάτευτο».