Την επέκταση του μετρό και στις δικές τους γειτονιές τους ζητούν με επιστολή τους προς την «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» οι δήμαρχοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος ΒρεττάκοςΠεράματος Γιάννης Λαγουδάκος και Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος. Είχε προηγηθεί σύσκεψη των τριών δημάρχων, στην οποία εξέφρασαν την αγανάκτηση των δημοτών που, παρά τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών της περιοχής εδώ και χρόνια εξακολουθεί η επέκταση του μετρό στην περιοχή να μη βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι δήμαχοι δήλωσαν ότι θα συνεχίζουν να παίρνουν ώστε η Κυβέρνηση και η Ελληνικό Μετρό Α.Ε. να πεισθούν για την αναγκαιότητα της επέκτασης του μετρό και στις δικές μας περιοχές τους.

Στην επιστολή τους την οποία κοινοποίησαν και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα, οι τρεις δήμαρχοι κάνουν λόγο για τους «ταλαιπωρημένους δήμους Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, που η μεταπολεμική ηγεσία της ελληνικής πολιτείας, επέλεξε να συγκεντρώσει σε αυτούς όλες τις ρυπογόνες και οχλούσες δράσεις (ναύσταθμος, εργοστάσιο της ΔΕΗ, εταιρείες υγρών καυσίμων, πετρελαιοειδών) και άλλες μικρότερες».

Ενημερώνουν ότι έπειτα από άκαρπα, μεμονωμένα διαβήματα και δράσεις, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους τόσο με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, όσο και με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν το μεγαλύτερο αίτημα της ανάγκης μετακίνησης του μισού εκατομμυρίου πολιτών και επισκεπτών με δημόσια συγκοινωνία της γραμμής «Αττικό Μετρό».

Σημειώνουν επίσης ότι λίγα μόλις χιλιόμετρα (Νίκαια, Κορυδαλλός, Μανιάτικα, Πειραιάς, Χαϊδάρι) οι γραμμές του μετρό εξυπηρετούν τους Έλληνες πολίτες, πρώτης επιλογής, έτσι όπως η Πολιτεία τους κατέταξε στις προτιμήσεις της.

«Δυστυχώς όμως πολίτες, δημότες, εργαζόμενοι και επισκέπτες των δικών μας δήμων υφίστανται την απαξίωση της κρατικής επιλογής-επέκτασης της γραμμής του μετρό από Κερατσίνι έως τερματικό σταθμό, το Πορθμείο Περάματος-Σαλαμίνας», επισημαίνουν και τονίζουν: «Ήρθε η ώρα η ελληνική κυβέρνηση, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, να στρέψει ως ελάχιστη ανταπόδοση στους δήμους μας, τη σταθερή, ασφαλή και μαζική μετακίνηση προς το κέντρο της Αθήνας και των υπαρχόντων σταθμών ώστε να αποσυμφορηθεί η τεράστια κυκλοφοριακή κίνηση με τις καθημερινές αρνητικές επιπτώσεις στις περιοχές μας και στην ποιότητα ζωής των πολιτών».
Τέλος, ζητούν άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.