Αυξάνονται οι ημέρες χρήσης του Δημοτικού Σταδίου «Κ. Παπανικολάου» για τους Αθλητικούς Συλλόγους και τους υποψηφίους Στρατιωτικών Σχολών και ΤΕΦΑΑ
Αργύρης Οικονόμου: «Ο Δήμος μας αναλαμβάνει με δικά του έξοδα τα προληπτικά covid test για τους αθλητές και τους μαθητές»

Με τους εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων στίβου, Πανελευσιακό ΑΠΟ και ΑΟ Στίβου, καθώς και με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ελευσίνας και με τον Α.Ο Πανελευσιακό, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε από πλευράς Δήμου και ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ευάγγελος Ρόκας.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τη χρήση του «Κ. Παπανικολάου», κατ’ εφαρμογή των αυστηρών διατάξεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αποφυγή της διασποράς κορωνοϊού.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ΔΕΝ επιτρέπεται η ατομική άθληση σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμη και σε ανοικτούς χώρους, παρά μόνο από ομάδες ως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή για συγκεκριμένα ατομικά αθλήματα, και όχι η ατομική άθληση! Ως εκ τούτου, όσοι από άγνοια κατανόησης ή από πολιτική σκοπιμότητα «παροτρύνουν» σε διαφορετική κατεύθυνση, στην πραγματικότητα παροτρύνουν σε παράνομες συμπεριφορές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Στη συνάντηση, διαπιστώθηκε το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των Συλλόγων και του Δήμου Ελευσίνας, και αποφασίστηκε:

  • η αύξηση των ημερών χρήσης για όλα τα μέλη των προαναφερθέντων Συλλόγων. Εξυπακούεται, ότι η ισχύει ο περιορισμός για το ανώτατο επιτρεπτό όριο αθλητών.
  • η χρήση του Σταδίου και για τους μαθητές/ υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών και των σχολών ΤΕΦΑΑ.

Σημειώνεται, ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου, τα προληπτικά και σε εβδομαδιαία βάση covid test που οφείλουν να κάνουν οι αθλούμενοι, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον Δήμο και όχι τους Συλλόγους και τους υποψήφιους μαθητές.

Για το θέμα ο Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε:

«Κάποιοι μπερδεύουν την ατομική άθληση με τα ατομικά αθλήματα! Αυτό που καταλαβαίνει και ένα παιδί Δημοτικού, κάποιοι καμώνονται πως δεν το καταλαβαίνουν ρισκάροντας την υγεία των δημοτών μας. Σ’ αυτό τον δρόμο δεν θα τους ακολουθήσουμε. Διαλέγουμε την υπευθυνότητα. Κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε τους αθλητικούς συλλόγους μας και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των μαθητών/ υποψηφίων των Σχολών. Είναι πολιτική μας απόφαση να επιβαρυνθεί ο Δήμος με το κόστος κάλυψης των τεστ αντιγόνου, ακριβώς γιατί κατανοούμε πόσο δύσκολες πλέον είναι οι εποχές για όλους».