O Yπουργός Β. Κικίλιας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Β. Κικίλιας: «Εγγύηση της ασφάλειας σε συνεργασία με την Αστυνομία»

 

 

«Εγκαινιάζοντας» την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση, στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοτζαμάνης, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί πλέον επί 24ώρου, με οριακή ωστόσο την πλήρωση των εφημεριών από το υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιατρούς για την περιοχή μας, λόγω ζητημάτων ασφαλείας.

Αυτή ήταν η κατεύθυνση και των κυβερνητικών στελεχών, καθώς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων(απούσης όμως της Διευθύντριας) και τον Υπουργό και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να τεθούν τα προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις. Ο Β. Κικίλιας στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι θα είναι σε επαφή με το Κέντρο Υγείας και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για να μην υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας. Στη σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, και ακόμα, οι βουλευτές Θ. Μπούρας, Ευάγ. Λιάκος, Γ. Κώτσηρας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος Ι. Πολυχρόνης, ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Κ. Καράμπελας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Μαρινάκης, Γ. Στρατούρης, Α. Καλλιάς, Κλ. Βαρελάς, Δ. Δάλλας, κ.ά.

Β. Κικίλιας: «Να διασφαλιστεί ότι οι γιατροί που θα ασκούν το λειτούργημά τους θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους , χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα»

 

Ο Β. Κικίλιας δήλωσε ότι «Τα Μέγαρα είναι μια σημαντική περιοχή με πολύ κόσμο και για αυτό επαναλειτουργούμε ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας και ειδικά επί 24ωρου βάσεως και να καλύπτει τις ημέρες που δεν λειτουργεί το Θριάσιο Νοσοκομείο, είναι να υπάρχει η εγγύηση για την ασφάλεια του προσωπικού, ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, για αυτό και υπάρχει μια στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούν το λειτούργημά τους θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους , χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε προκειμένου να μπορεί και σε διάρκεια να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας και μετέπειτα να στηριχτεί για να παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες».

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι «Η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Υπουργείο Υγείας ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το μίνιμουμ των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας και θα στηρίξουμε τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα».

«Σε έναν δήμο με τεράστια έκταση με πολλούς οικισμούς και αριθμό κατοίκων, η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας φροντίδας κρίνεται λίαν απαραίτητη, ανέφερε ο Γρ. Σταμούλης. Το γεγονός ότι από τον Ιούνιο το Κέντρο Υγείας έπαψε να λειτουργεί είχε θορυβήσει όλους τους πολίτες γιατί τα περιστατικά υγείας δεν μπαίνουν σε προγραμματισμό. Σήμερα, το ότι θα παρέχεται όλο το 24ωρο υγεία στους πολίτες θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας. Να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγγεία τον Διευθυντή της ΥΠΕ, τους βουλευτές και όσους

Κάνω έκκληση στους ιατρούς γενικής ιατρικής και παθολόγους να προστρέξουν να υποβάλουν αιτήσεις γιατί χωρίς προσωπικό δεν μπορεί να διασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία. Θέμα σοβαρό που άπτεται της λειτουργίας είναι τα θέματα ασφάλειας που σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα το λύσουμε, για να μπορεί το προσωπικό να εκτελεί τα καθήκοντά του με ασφάλεια».

Θ. Μπούρας: «Δικαιώνονται οι προσπάθειές μου και οι κάτοικοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου θα αισθάνονται ξανά την ασφάλεια της υγείας τους».

«Από την πρώτη στιγμή που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων υποσχέθηκα και δεσμεύτηκα στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ότι με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το Kέντρο Υγείας Μεγάρων θα επαναλειτουργήσει σε 24ωρη βάση. Πράγμα το οποίο τώρα πραγματοποιείται, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Μπούρας.

Έτσι δικαιώνονται οι προσπάθειές μου και οι κάτοικοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου θα αισθάνονται ξανά την ασφάλεια της υγείας τους».