Την ευχάριστη είδηση της επαναλειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 711 ΖΩΦΡΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, γνωστοποίησε η Πρόεδρος Ευαγγελία Κωβαίου, στα μέλη του Συλλόγου της Ζωφριάς, στη διάρκεια της συνεστίασης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2019, σε ταβέρνα της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.

Η Ευαγγελία Κωβαίου τόνισε ότι, όπως την πληροφόρησε ο Δήμος Φυλής, η γραμμή θα επαναλειτουργήσει από τον Ιανουάριο του 2020 και εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο, στους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Κρητικό και Παναγιώτη Καμαρινόπουλο, στο Γενικό Γραμματέα του Αργύρη Αργυρόπουλο, αλλά και στους κατοίκους της Ζωφριάς για τη μαχητικότητα και την υπομονή που επέδειξαν.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Βουλευτή της ΝΔ στην Εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα, ο οποίος παρενέβη στο Υπουργείο και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Νίκο Αθανασόπουλο, στηρίζοντας το αίτημα του Δήμου, του Συλλόγου και των κατοίκων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Θανάσης Μπούρας τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων της Ζωφριάς και πρόσθεσε ότι, αναφορικά με τη συγκοινωνία, αποτελεί πολιτική του ΟΑΣΑ να μην τερματίζουν οι λεωφορειακές γραμμές στο κέντρο, αλλά πέριξ αυτού και ειδικότερα κοντά σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, όπως λ.χ. στο Σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, στην Πλατεία Αττικής.

“Παλαιότερα τα λεωφορεία έκαναν τέρμα στην Ακαδημίας, στην Πλατεία Βάθη ή και στην Πλατεία Κάνιγγος. Τώρα, για λόγους αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας, αλλά και αποφυγής συνωστισμού σε δύσκολες περιοχές της Αθήνας, όπου υπάρχει και κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, ο ΟΑΣΑ μετατόπισε το τέρμα των λεωφορειακών γραμμών εξωτερικά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Κλείνοντας η Ευαγγελία Κωβαίου γνωστοποίησε μια ακόμα ευχάριστη είδηση στους κατοίκους της Ζωφριάς. Πρόκειται για την ανανέωση της σύμβασης του Δήμου Φυλής με τον ΟΑΣΑ για τη Δημοτική Συγκοινωνία. “Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ζήτησε την ανανέωση της σύμβασης κι αυτό σημαίνει ότι η γραμμή 736 θα λειτουργεί και του χρόνου. Ελπίζουμε ότι, με τη διάνοιξη νέων δρόμων θα καταστεί δυνατό να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερο τους κατοίκους με τελικό προορισμό το σταθμό του Προαστιακού Άνω Λιοσίων”, τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς.

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=6ngZqLp5CDI