Ένα πρωτότυπο εργαστήριο δημιουργίας animation διοργανώνεται από την Ελευσίνα 2021 και το Animasyros International Animation Festival την Παρασκευή 27/9/2019 από τις 17:00 έως τις 20:00 στο παλιό αναψυκτήριο του Ο.Λ.Ε. στην παραλία της Ελευσίνας ☞ bit.ly/2kC5Agz.

Στόχος είναι η επαφή και η εξοικείωση των νέων της Ελευσίνας με την τέχνη του #animation και η γνωριμία τους με τον άξονα EU Working Classes, μία από τις τρεις κύριες θεματικές του καλλιτεχνικού προγράμματος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ.

Το εργαστήριο αφορά έως 30 νέους και νέες, οι οποίοι/ες γίνονται δεκτοί/ες έπειτα από δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής. ☞ bit.ly/2kmZ9Of

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προ-φεστιβαλική εκδήλωση

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή πραγματοποιήθηκε προχθές η προ-φεστιβαλική εκδήλωση της 12ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Animasyros.

Εκεί, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ, κα Μαρία Φιλιππή, πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στο μήνυμα της Ελευσίνας «Μετάβαση στην EUphoria» που έγινε πιο ξεκάθαρο στο κοινό μέσα από τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Animation, με τίτλο An animated EUphoria!

An animated EUphoria

Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Animation διοργάνωσε η Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Animasyros International Animation Festival + Agora.

Οι καλύτερες ταινίες θα προβληθούν στο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο.

Στον διαγωνισμό προσκλήθηκαν σκηνοθέτες, παραγωγοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες animators να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία κινουμένων σχεδίων συμμετέχοντας στο πανευρωπαϊκό διαγωνιστικό πρόγραμμα «An animated EUphoria by Eleusis 2021 European Capital of Culture / powered by Animasyros» με θέμα τη «Μετάβαση στην EUphoria», ώστε να αποδώσουν το κεντρικό μήνυμα της Ελευσίνας 2021 σε animation.

Οι τεχνικές animation που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ταινίες που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό είναι ελεύθερες, ενώ η μουσική είναι πρωτότυπη.

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων. Μέσω του διαγωνισμού, επιδιώκεται η διεθνής προβολή του οράματος και της αποστολής του καλλιτεχνικού προγράμματος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ.