Καθώς επεκτείνεται η επιχείρηση εμβολιασμού “Ελευθερία“, ανοίγουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.
Στην ιδιαίτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, που όπως αποδείχθηκε και μετά από μήνες αυστηρότερων μέτρων με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, χρήζει προσοχής, ξεκινά τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο ΙΚΑ Ασπροπύργου.

Ο Δήμος Ασπροπύργου ενημερώνει πως από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών, από 60 έως 64 χρόνων, στο Κέντρο Υγείας (παλιό κτήριο του ΙΚΑ), στο 9ο χλμ. Εθνική Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Οι εμβολιαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν την μέθοδο της άυλης συνταγογράφησης, και θα ενημερωθούν από το ιατρικό προσωπικό για να κλείσουν το ραντεβού τους.

Οι λόγοι που έγινε εξ αρχής η πρόταση εκ μέρους του Δημάρχου Ασπροπύργου Ν. Μελετίου αφορούσαν τόσο την θωράκιση της δημόσιας υγείας των δημοτών από την πανδημία του Covid-19, όσο και η διευκόλυνση τους στο να εμβολιαστούν κατά το πλησιέστερο δυνατό στον τόπο κατοικία τους.

 

Προτάσεις για καλύτερη λειτουργία της διαδικασίας
Για το θέμα αυτό ο Συνδυασμός «Ασπρόπυργος ΜΠΡΟΣΤΑ», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αλέκο Μυλωνά προτείνει περισσότερη οργάνωση της διαδικασίας, με στόχο να εμβολιαστούν κατά το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
Συγκεκριμένα, “Προτείνει στην Δημοτική αρχή να οργανώσει πρόγραμμα ασφαλούς μεταφοράς, ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ ή αδύναμων συμπολιτών μας, που δεν έχουν πρόσβαση σε μεταφορικό μέσο, στα εμβολιαστικά κέντρα.
Η διαδικασία θα περιλαμβάνει 3 απλά βήματα:
1. Ο πολίτης να κλείνει τηλεφωνικά ραντεβού στο ΚΕΠ ή στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα της υπηρεσίας, καθημερινά 8:00-15:00.
2.Με δημοτικό όχημα να μεταφέρεται από την οικία του στο εμβολιαστικό κέντρο.
3.Μετά τον εμβολιασμό να συνοδεύεται πίσω στην οικία του.
Η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας”.
Τέλος, εκτός από τη διαδικασία, αυτό που πρέπει να γίνει συνολικά, κοινωνικά και πολιτικά, είναι μια διευρυμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πανδημία και με σκοπό τον εμβολιασμό. Και αυτό γιατί είδαμε ότι η έλλειψη σωστής πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης αποτέλεσε τη βασική αιτία εξάπλωσης του κορωνοϊού και νόσησης πολλών συμπολιτών μας.
#ΑΤΤΙΚΗ
#pressgreece