Συναντήσεις στα Υπουργεία για την προώθηση θεμάτων της Ελευσίνας και της Μαγούλας

Αργύρης Οικονόμου για έλλειψη κτηματογράφησης της περιουσίας του Δήμου:

«Αφού οι αρχικές προθεσμίες για κτηματογράφηση χάθηκαν από αδράνεια των προηγούμενων ετών, τώρα χρειάζονται επιπλέον τροποποιήσεις και χρόνος, προκειμένου να περιέλθουν στην κυριότητά μας και να γίνουν παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας».

 

Συνεχείς είναι οι συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής του Αργύρη Οικονόμου με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις για τα «ανοιχτά» θέματα στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Αυτή τη φορά, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Μαυρογιάννη, είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά. Στη συνάντηση, παρευρίσκονταν και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας.

Στην ατζέντα κυριάρχησαν θέματα της πολεοδομίας συνολικά για τον Δήμο, η ανάπλαση του λόφου του Προφήτη Ηλία στη Μαγούλα, αλλά και ειδικότερα χωροταξικές εκκρεμότητες αναφορικά με τον θεσμό «2023 ΕΛΕΥΣΙΝΑ-Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

Στην κατεύθυνση της επίλυσης χρόνιων εκκρεμοτήτων, εντάσσεται και η συνάντηση του Δημάρχου και με τον Γιώργο Στύλιος, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιο για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα της μεταγραφής στο Κτηματολόγιο κοινόχρηστων χώρων, δρόμων, σχολείων του Δήμου που εμφανίζονται στην κυριότητα είτε του δημοσίου, είτε ως αγνώστου ιδιοκτήτη προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις και αλλαγές, ενώ υπήρξε και ενημέρωση για τη λειτουργία και το σχεδιασμό του Δήμου στους τομείς αρμοδιότητας του Υφυπουργού.

Επισημαίνεται, ότι η επίλυση των παραπάνω εκκρεμοτήτων, είναι κομβικής σημασίας αφού η κυριότητα, όπως συμβαίνει και με τους ιδιώτες, είναι το απαραίτητο πρώτο στοιχείο για να μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει σε έργα ανάπλασης και υποδομών σε αντίστοιχους χώρους και ακίνητα.

Για το θέμα, ο Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε στον υφυπουργό, πως ο Δήμος Ελευσίνας πλέον καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιούργησε η αδράνεια των προηγούμενων ετών. «Αφού οι αρχικές προθεσμίες για κτηματογράφηση χάθηκαν, τώρα χρειάζονται επιπλέον τροποποιήσεις και χρόνος, προκειμένου να περιέλθουν στην κυριότητά μας και να γίνουν παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.