Μπλόκα της αστυνομίας, αυστηροί έλεγχοι και περιπολίες σε κεντρικούς άξονες συνθέτουν το σκηνικό από το πρωί στην Αττική, η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ΕΛΑΣ έχει καταρτίσει νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με την Αττική να βρίσκεται σε αστυνομικό «κλοιό» από το πρωί. Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επιτήρηση έχουν επιστρατευτεί ακόμα και drones.

Μικτά κλιμάκια της Tροχαίας αλλά και των Tμημάτων της αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενώ μπλόκα έχουν στηθεί σχεδόν σε κάθε είσοδο των δήμων.   ADVERTISING Αναλυτικά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό:   -Εχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους.   -Έχει αναπτυχθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τον έλεγχο της κυκλοφορίας το οποίο αναπροσαρμόζεται.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και σε χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός όπως πλατείες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ειδικά για τα διόδια οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί.

Επίσης, επανέρχεται ο ο καθολικός έλεγχος οχημάτων σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά, που θα βρίσκονται στο δρόμο λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία όπως έγινε γνωστό ξεκινά στις 21:00 το βράδυ για τις καθημερινές και στις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού των μέτρων θα δώσουν μεγάλη έμφαση στα σημεία έξω από καταστήματα take away.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας drone και ελικόπτερο θα βρίσκονται πάνω από τα σημεία που παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

 

#ATTIKH

#pressgreece