Επιστολή έστειλε ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων & Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαγιάνναρος.
“Ενημερωθήκαμε, όπως αναφέρει ο Δ. Παπαγιάνναρος, το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου από το την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στο Facebook, πως 25 σημεία υψηλού Πολιτιστικού & Ιστορικού ενδιαφέροντος εντάχθηκαν (μετά από επιλογή του Υπουργείου) σε πρόγραμμα, βάσει του οποίου παρέχεται δωρεάν WiFi στους επισκέπτες των χώρων αυτών. Το πρόγραμμα αποτελεί μία συνεργασία του Υπουργείου και εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Στη λίστα των 25 σημείων, δεν συγκαταλέγεται ο Αρχαιολογικός Χώρος & το Μουσείο Ελευσίνας.
Θεωρώ δεδομένο, πως σε δράσεις σαν και αυτή, η Ελευσίνα πρέπει να αντιμετωπίζεται με βάσει την Ιστορική αλλά και Πολιτιστική της βαρύτητα. Για αυτό και την επομένη, 12 Ιανουαρίου, απέστειλα την παρακάτω επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής για την από κοινού μας διεκδίκηση, με σκοπό την ένταξη του Αρχαιολογικού μας Χώρου & Μουσείου στο πρόγραμμα”. 
 
Η επιστολή έχει ως εξής:
“Αξιότιμες κυρίες / αξιότιμοι κύριοι,
 
Ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού σχετικά με το πρόγραμμα χορηγίας σε είδος από όμιλο τηλεπικοινωνιών, βάσει του οποίου παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στους επισκέπτες 25 σημείων υψηλού Πολιτιστικού & Ιστορικού ενδιαφέροντος, έπειτα από επιλογή του Υπουργείου.
 
Με λύπη μας διαπιστώσαμε την απουσία του Αρχαιολογικού Χώρου & Μουσείου Ελευσίνας από το πρόγραμμα.
 
Η σπουδαιότητα του χώρου και ο τίτλος της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, επιβάλλουν την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου & Μουσείου Ελευσίνας στο προαναφερθέν πρόγραμμα.
 
Παρακαλούμε πολύ για τις ενέργειες σας, με σκοπό την από κοινού μας παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ώστε να υπάρξει άμεσα σχετικό αποτέλεσμα.
 
Στη διάθεση σας,
 
Παπαγιάνναρος Δημήτρης
Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων
& Τουριστικής Ανάπτυξης”