Έκθεση ζωγραφικής και ομιλία από τον διακεκριμένο Καθηγητή,

ζωγράφο και αγιογράφο Γεώργιο Κόρδη στο συνεδριακό κέντρο του μοναστηριακού πολιτιστικού κέντρου “Γεράνεια”

της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου

Στις εκδηλώσεις που γίνονται το καλοκαίρι και ιδιαίτερα την τελευταία χρονική περίοδο, το πρόβλημα είναι η ζέστη, όμως, αυτό δεν ισχύει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο ειδυλλιακό ύψωμα, στην Μονή Αγίας Παρασκευής στο Μάζι, και στο συνεδριακό κέντρο του μοναστηριακού πολιτιστικού κέντρου “Γεράνεια”.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική, για ένα απόγευμα με βυζαντινή τέχνη, από έναν κορυφαίο του είδους, τον καθηγητή, ζωγράφο και αγιογράφο Γεώργιο Κόρδη.

Ο Ηγούμενος Αρχιμ. Χρυσόστομος και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου διοργάνωσαν μια εκδήλωση με ομιλία και φιλοξενούν σε ιδιαίτερο χώρο, του πολιτιστικού κέντρου της Μονής στο Μάζι, έκθεση έργων του Γ. Κόρδη, με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΟΦΩΤΑ, εικόνες Αγιορειτών Αγίων».

Ο Γεώργιος Κόρδης έχει φιλοτεχνήσει με αγιογραφίες του τους τοίχους της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, δωρεά του τότε Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παιδιάτρου Λουκά Μπισταράκη, ο οποίος τον προλόγισε για να απευθύνει ομιλία στη συνέχεια ο διακεκριμένος αγιογράφος και να παρουσιάσει ένα μέρος των έργων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης εκτίθενται τα προσχέδια των αγιογραφιών του Γ. Κόρδη, που κοσμούν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων, δωρεά Λουκά και Ορσαλίας Μπισταράκη.

Ο καθηγητής και αγιογράφος Γ. Κόρδης μίλησε για τη Βυζαντινή ζωγραφική στο σύγχρονο κόσμο, τονίζοντας ότι χωρίς αν δεν υπήρχε η βυζαντινή τέχνη θα έπρεπε να την εφεύρουμε, διότι ενώνει τους ανθρώπους, ως τέχνη κοινοτιστική. Μέσα από μια αναδρομή σε στοιχεία της ιστορίας της τέχνης και της φιλοσοφίας, κατέληξε στο σήμερα, όπου η εικόνα και η κουλτούρα της εικόνας παίρνουν διαφορετικές διαστάσεις.

Τον αγιασμό των εγκαινίων της έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος, που τόνισε τη σημασία των έργων, ως ενασχολούμενος και ο ίδιος με την εικονογραφία.

Η έκθεση θα λειτουργεί από 30 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2024, (για επισκέψεις τηλ: 6936265110) και αξίζει πραγματικά να την επισκεφθούμε.