Ξεκίνησαν οι εγγραφές/επανεγγραφές στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Μεγάρων για το σχολικό έτος 2024-2025, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή  5 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59.

Στο εσπερινό ΕΠΑ.Λ. έχουν δικαίωμα να φοιτούν:
α) ενήλικοι/ες μαθητές/τριες,
β) ανήλικοι/ες μαθητές/τριες νομίμως εργαζόμενοι/ες.

Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Αναλυτικές οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://epal-esp-megar.att.sch.gr

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά 10-12 π.μ. και 5-7 μ.μ. για τεχνική υποστήριξη καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 1-5 Ιουλίου 2024.

Η φοίτηση στο σχολείο είναι δωρεάν και παρέχει επαγγελματική διέξοδο για τους/τις μαθητές/τριες, αφού με την ολοκλήρωση των σπουδών τους λαμβάνουν και Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο ΓΕ.Λ.) και Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4, ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ειδική ποσόστωση εξεταζόμενοι/ες μόνο σε τέσσερα μαθήματα.

Ειδικά για τους/τις απόφοιτους ΓΕ.Λ. που δεν θα φοιτήσουν σε κάποια σχολή ΑΕΙ, μια επαγγελματική διέξοδος αποτελεί η απόκτηση ενός πτυχίου ειδικότητας ΕΠΑ.Λ. Το πτυχίο αυτό είναι επιπέδου 4 στην ευρωπαϊκή κατάταξη επαγγελματικών προσόντων και αποκτάται από τους/τις παραπάνω απόφοιτους χωρίς επιπλέον εξετάσεις πιστοποίησης, με δύο χρόνια φοίτησης και παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (20 ώρες την εβδομάδα). Οι απόφοιτοι/ες μαθητές/ες εγγράφονται στην Β΄ τάξη στον Τομέα που επιθυμούν και στην Γ΄ επιλέγουν μία από τις ειδικότητές του Τομέα.

Οι Τομείς της Β΄ τάξης και οι Ειδικότητες της Γ΄ τάξης που θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2024-2025 στο σχολείο μας είναι:

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

  1. Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

  1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  1. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22960.80821 ή στέλνοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]