Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, αιφνιδίως.

Την είδηση μάθαμε από την περιφερειακή σύμβουλο Γιώτα Παππά.

Ο Γιάννης Βασιλείου γεννήθηκε το 1954, κατάγεται από την Ελευσίνα όπου διέμενε.
Ήταν παντρεμένος, με δυο παιδιά και στο επάγγελμα ήταν λογιστής.
Στην μεταπολίτευση του 1974 εντάσσεται στην Αριστερά. Διατέλεσε μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Κ.Σ της ΚΝΕ και στέλεχος του ΚΚΕ στο υπόλοιπο Αττικής μέχρι την δημιουργία του Συνασπισμού. Εντάσσεται στον Συνασπισμό και διατελεί γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Δυτικής Αττικής μέχρι το 2004. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Το 2006 ήταν υποψήφιος Νομάρχης Δυτικής Αττικής, όπου εκλέχτηκε Νομαρχιακός σύμβουλος.
Στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό ‘ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ’ Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.
Στις εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής με την περιφερειακή Διοίκηση της Ρένας Δούρου, όπου θήτευσε ως το 2019.

 

Η Δύναμη Ζωής για την απώλεια του π. Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου

 

Ρένα Δούρου: “Θα τον θυμόμαστε για την σεμνότητα, το ήθος και την αφοσίωση του στην Αριστερά και την Αυτοδιοίκηση”

Με οδύνη η Δύναμη Ζωής αποχαιρετά τον Γιάννη Βασιλείου, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, έναν συνεπή αγωνιστή της Αριστεράς και της Αυτοδιοίκησης που τίμησε με την παρουσία του την Παράταξή μας αφήνοντας σπουδαίο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

“Τον Γιάννη, αυτόν τον ξεχωριστό σύντροφό μας, θα τον θυμόμαστε για τη σεμνότητα, το ήθος και την αφοσίωση του στην Αριστερά και την Αυτοδιοίκηση. Με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, μας τίμησε με την παρουσία, την συνεργασία, τις γνώσεις και την προσφορά του. Είχε τη δική του, ξεχωριστή, συμβολή στο έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στη Δυτική Αττική. Ο σύντροφός μας υπήρξε επί δεκαετίες στρατευμένος στο χώρο της Αριστεράς και στα ιδανικά της, παλεύοντας για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, για την κοινωνική αλληλεγγύη, την ισότητα και την κοινωνική απελευθέρωση. Βαθύς γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την υπηρέτησε με πάθος ως αιρετός για χρόνια σε επίπεδο Νομαρχίας και Περιφέρειας. Πάντα με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στην πόλη της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής, τον τόπο του. Τον τόπο που γεννήθηκε και ζούσε με την οικογένεια του. Μπροστάρης πάντα στους αγώνες για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του, για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών της περιοχής, την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων. Την πολύτιμη παρακαταθήκη του έχουμε χρέος μας να συνεχίσουμε, τιμώντας έτσι τη μνήμη του” δήλωσε η Ρένα Δούρου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά του Ξανθή και Δημήτρη, τη σύζυγό του Βούλα και τους οικείους του.

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής: «Ισόβιος αγωνιστής, σεμνός, εργατικός, ανθρώπινος και πάντα στη μεριά αυτών που δεν είχαν φωνή. Ταυτόχρονα μια σπουδαία μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αριστεράς, ένας σημαντικός άντρας της τοπικής μας κοινωνίας.

Αποχαιρετούμε το φίλο, σύντροφο και συνοδοιπόρο δεκαετιών Γιάννη Βασιλείου. Τον ευχαριστούμε για τους αγώνες που δώσαμε μαζί του, για την προσφορά του, για την ανιδιοτέλειά του και για το έργο του, ως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

Θα τον έχουμε στις σκέψεις και στην καρδιά μας, σε κάθε μάχη που θα δίνουμε. Σε κάθε μας προσπάθεια να αλλάξουμε τη ζωή μας, τον τόπο μας, το μέλλον μας στη Δυτική Αττική που αγάπησε και υπηρέτησε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του φίλου και συντρόφου μας, Γιάννη Βασιλείου».