Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, Ευάγγελος Λιάκος, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, αναφορικά με την αναγκαιότητα παράτασης των δηλώσεων αυθαιρέτων.

Ο κ. Λιάκος, όντας και ο ίδιος μηχανικός, είναι γνώστης των δυσκολιών που συνεπάγεται η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων διαδικασιών.

Στην ερώτηση που κατέθεσε, επεσήμανε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, που προκύπτουν από την περιορισμένη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών που επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εξειδικεύοντας μάλιστα την ερώτησή του, αναφέρθηκε στις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, και ιδιαίτερα στον μεγάλο αριθμό κτισμάτων κατηγορίας 5 που υπάρχουν στην περιοχή. Κατοικίες οι οποίες κατασκευάστηκαν την περίοδο της παλιννόστησης μεγάλου αριθμού ομογενών του Πόντου.

Τέλος, τονίστηκε η ιδιαιτερότητα συγκεκριμένων δήμων της περιφέρειας (Μάνδρας-Ειδυλλίας, Νέας Περάμου, Κινέτας κ.α.), οι οποίοι έχοντας πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εύρεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ο κ. Λιάκος, ενστερνιζόμενος τις ανησυχίες των μηχανικών, αλλά και των πολιτών, θεώρησε απαραίτητο να δοθεί παράταση στην εν λόγω προθεσμία υποβολής των δηλώσεων. Άλλωστε, αυτό που και ο ίδιος έχει εισπράξει από συνομιλίες του με τους εμπλεκόμενους, είναι ότι δεν τίθεται θέμα συνεχιζόμενης παρατυπίας, αλλά αντικειμενικών δυσκολιών.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο βουλευτής, κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει στο αν προτίθεται να δώσει παράταση στην υποβολή των σχετικών εγγράφων και δικαιολογητικών από τους κατόχους των αυθαιρέτων, αλλά και για το αν μπορεί να δοθεί μια επιπλέον παράταση της διαδικασίας ένταξης των προαναφερόμενων ιδιόμορφων περιπτώσεων.