Την απόφαση της 2ης ΥΠΕ σύμφωνα με την οποία ιατροί του Θριάσιου μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων προς ενίσχυση τους, ως τις 15 Μαΐου 2021, οπότε κατά συνέπεια θα είναι only-covid το θριάσιο ανακοίνωσε ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος.
Επίσης ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος θα συνδράμει στο Θριάσιο ειδικό κλιμάκιο του στρατού. 
“Είμαι σταθερά υποστηρικτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δήλωσε σε ανάρτηση του ο Ε. Λιάκος. Γι’ αυτό και από τη πρώτη στιγμή στήριξα και στηρίζω τον εθνικό σχεδιασμό για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρας μας.
Μέρος του σχεδιασμού, υπήρξε και η προσωρινή μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε νοσοκομείο COVID, καθώς βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου.  Οι εναλλακτικές που δόθηκαν σήμερα αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τα αντανακλαστικά τόσο του Συστήματος Υγείας, όσο και της ομάδας σχεδιασμού, αλλά και της ακέραιας προτεραιότητας που δίνεται στην εξασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Είναι δε, μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που ενώ θεωρητικά στηρίζουν τη δωρεάν υγεία, στην πράξη υπονομεύουν το Ε.Σ.Υ ζητώντας ιδεοληπτικά και σε κάθε ευκαιρία την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Το Σύστημα Υγείας είναι εθνικό και αδιαίρετο, που σημαίνει ότι σε έκτακτες συνθήκες συμμετέχει στο γενικότερο κρατικό μηχανισμό.
Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε όσο περισσότερο μπορούμε τα μέτρα, μόνο έτσι θα φτάσουμε πιο γρήγορα στην ελευθερία μας”.