Το βράδυ της Πέμπτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Λιάκος Ευάγγελος, επί της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του, ο κ. Λιάκος στάθηκε όχι μόνο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, αλλά και στη σύγκριση των δύο κυβερνήσεων.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι ελλείψει οποιασδήποτε μορφής εναλλακτικής πρότασης και σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε για άλλη μια φορά τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς βρίσκεται σε πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο. Μάλιστα, τόνισε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη κυβέρνηση για κατάλυση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, η κοινοβουλευτική ομάδα του δεν παρακολούθησε τις τοποθετήσεις των βουλευτών επί της πρότασης δυσπιστίας, που η ίδια κατέθεσε.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Λιάκο, η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξωγενείς κρίσεις, αλλά και ότι αναγνωρίζει τα λάθη που έχουν γίνει και προχωράει στην διόρθωση τους. Έτσι, προχώρησε και στην κατάθεση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, βάσει της οποίας καθιερώθηκε η εποπτεία της ΕΥΠ από δύο εισαγγελείς και η ακρόαση του διοικητής της από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει με τη σειρά της σχετικά με τις υποθέσεις του Μάξιμου Σαράφη, για τις σακούλες με τα χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, για τον “Α2” και τις κυπριακές offshore, για τις αθλιότητες για τη δήθεν νεκρή Μαρία. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι:

«Αυτά και πολλά ακόμα περιμένουν από εσάς απαντήσεις. Και απαντήσεις δεν περιμένουμε μόνο εμείς εδώ. Περιμένει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Τις δικές μας τις έχουμε δώσει και θα κριθούμε σύντομα. Φροντίστε, λοιπόν, να δώσετε και εσείς τις δικές σας, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν ποιος είναι αυτός που προστατεύει αποτελεσματικότερα το κράτος δικαίου».