Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης «Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών»

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαρέων, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών, σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Σας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 18:00 στο webinar με θέμα «Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών». Εισηγητές είναι ο κ. Πεταλίδης Κυριάκος, Στέλεχος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης, στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνικής Υποστήριξης Ψηφιακών Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ο κ. Γκούσκος, Στέλεχος Δυτ. Τομέα της δράσης του Ψηφιακού Εγγραμματισμού για την Περιφέρεια Αττικής.

Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας, παρακαλούμε όπως κάνετε εγγραφή στη φόρμα https://tinyurl.com/digitalattiki

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η δράση θα συνεχιστεί με την παρακάτω σειρά:

ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών
30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 18:00 – 19:00 Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

 

Για τη δράση, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:  «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην μετά Covid 19 εποχή, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα συντονιστικό κέντρο δράσης οριζόντιας παρέμβασης με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου, και την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.».

Ο/Η Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη προσωπικά για το συγκεκριμένο Έργο που θα ενδυναμώσει και επεκτείνει τις δράσεις του Δήμου μας για τη μείωση της τεχνοφοβίας και του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Έτσι, εκτός από το συνοπτικό Οδηγό Ψηφιακής Ασφάλειας που πρόσφατα δημοσιεύσαμε, μπορούν πλέον οι πολίτες να παρακολουθούν σεμινάρια (webinars) για καθημερινά θέματα τεχνολογίας και διαδικτύου, είτε σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα συμμετοχής, είτε σε δεύτερο χρόνο μαγνητοσκοπημένα. Προσκαλώ τον κάθε συμπολίτη να παρακολουθήσει αυτά τα σεμινάρια, διότι θα ωφεληθεί πολλαπλά.»

 

1512 (8:30-14:30 αστική χρέωση)
psifiakospta@gmail.com
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)
https://www.facebook.com/digital.attiki

 

  https://tinyurl.com/atticadigital
https://www.linkedin.com/in/atticadigital
https://www.instagram.com/atticadigital
https://megara.gr/portal/images/psifiaki-asfaleia.pdf