Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: «Στα 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια οι φλόγες»

Σε απόσταση χιλίων μέτρων από τα διυλιστήρια, βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Λουτράκι, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

«Λύση θα δώσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή είναι 4 ελικόπτερα και χρειάζεται να κάνουν μικρή διαδρομή, δεν νομίζω ότι χωράει άλλα εναέρια μέσα. Είναι πυκνή η κυκλοφορία τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα. Η φωτιά πλησιάζει στα 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια. Πρέπει να προστατευτούν γιατί θα έχει μεγάλες συνέπειες αν φτάσει η πυρκαγιά εκεί. Δεν ξέρουμε αν τα μέσα των διυλιστηρίων μπορούν να ανταποκριθούν στην κατάσβεσή της».

Κλείνει η Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια της Κορίνθου

Κλείνει η παλαιά και η νέα εθνική οδός από τα διόδια της Ελευσίνας έως τα διόδια της Κορίνθου

Δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-3 το μεσημέρι της Τρίτης 18/07 αποτυπώνει τη μεγάλη έκταση του πύρινου μετώπου στη φωτιά στα Δερβενοχώρια και τη Μάνδρα.

Επιπλέον, διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις στην νοτιοανατολική Αττική από την δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Κουβαρά καθώς και το ενεργό πύρινο μέτωπο στη βόρεια Κορινθία στην περιοχή του Άγιου Χαράλαμπου.

Δείτε τη δορυφορική εικόνα:

Φωτια, Δερβενοχωρια, Δορυφορικη εικονα

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Την ώρα που τα μέτωπα της φωτιάς μαίνονται ανεξέλεγκτα, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής-Βοιωτίας και Κορινθίας (Λουτράκι), οι οποίες επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

φωτια τωρα, φωτια, φωτιες, πυρκαγια, πυρκαγιες

Τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικοί ενεργοποίησης EMSR672, EMSR673 και EMSR674) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το δορυφορικό σύστημα Copernicus ο καπνός από τις φωτιές της Αττικής έφτασαν στην αΦΡΙΚΉ.