Ακολουθεί ανακοίνωση του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγάρων που αφορά σε οδηγίες περί ειδικοτήτων του ΙΕΚ, στις ημερομηνίες εγγραφών και άλλες χρήσιμες διευκρινίσεις και οδηγίες.

“Πολλά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πως η παράλληλη φοίτηση σε ΑΕΙ και ΙΕΚ επιτρέπεται καθώς  πρόκειται για διαφορετικές βαθμίδες. Ωστόσο δεν επιτρέπεται σε δυο ΙΕΚ  εκ παραλλήλου, ούτε σε δυο ειδικότητες ΙΕΚ, όπως δεν επιτρέπεται και η  παράλληλη φοίτηση σε δυο τμήματα ΑΕΙ. Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ ειναι  δωρεάν. Μοναδικό Δημόσιο ΙΕΚ στην περιοχή της Δυτικής Αττικής ειναι το  Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων.

Οι επιτυχόντες μέσω παράλληλου μηχανογραφικού στις ειδικότητες του  Δ.ΙΕΚ Μεγάρων: (α) Τεχνικού Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, (β)  Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ, (γ) Στελεχών Ασφαλείας, (δ)  Αμπελουργίας και Οινολογίας και (ε) Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας –  Logistics, θα έχετε δυνατότητα ολοκλήρωσης της εγγραφής σας στο  Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12  Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει άλλωστε νεώτερη ανάρτησή μας για τη  διαδικασία. Μην ανησυχείτε, οι θέσεις σας ειναι δεσμευμένες στο όνομά  σας.

Σημειώνουμε και πάλι, πως οι ως άνω πέντε ειδικότητες, δεν θα ειναι οι  μόνες που θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων. Θα πλαισιωθούν από  τουλάχιστον ακόμα πέντε (με πιο πιθανές: βοηθός φαρμακείου,  εργοθεραπεία, τεχνικός ενδύματος, κομμωτική, τεχνικός Ανανεώσιμων  Πηγών Ενέργειας).

Επίσης, επαναλαμβάνουμε στους αποφοίτους ΕΠΑΛ πως δικαιούνται (ανάλογα  το πτυχίο ειδικότητάς τους) κατάταξη στο Γ εξάμηνο ειδικοτήτων ΙΕΚ  (φυσικοθεραπείας, αισθητικής, ποδολογίας, βρεφονηπιοκόμων, skipper,  μηχανοτρονικής, logistics, μηχανογραφημένου λογιστηρίου, τουριστικών  μονάδων κ.ά.).

Για όποια απορία ή ερώτηση, θα συνεχίσουμε να είμαστε στη διάθεσή σας,  μόνο διαδικτυακά μεταξύ 29/7 και 22/8, είτε από το  www.facebook.com/V.E.T.institut.Megara , είτε από το μεηλ μας :  grammateia@iek-megar.att.sch.gr