Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πολιτεία είπαν το “τελευταίο αντίο” στον εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα. Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια.

Ο 38χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στις 6 Αυγούστου όταν τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν αποκολλήθηκε καλώδιο από κολόνα ρεύματος κατά τη συμμετοχή του στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο άτυχος εθελοντής πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ την Παρασκευή, όπου είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Στον ιερό ναό με λευκό τριαντάφυλλο μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στην κηδεία παρέστη και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κηδεία του 38χρονου, που αφήνει πίσω του δύο παιδιά, έγινε δημοσία δαπάνη με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ως ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε.

σακελλα

Ο Bουλευτής Δυτικής Αττικής και Γραμματέας της Βουλής, κ. Λιάκος Ευάγγελος, παραβρέθηκε στη κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, δίνοντας μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική.

Η κηδεία του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη τελέστηκε με δημόσια δαπάνη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, καθότι ο ίδιος ήταν κάτοικος Ζεφυρίου.

Στην εξόδιο ακολουθία, το παρόν από την πλευρά της πολιτείας έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής και Γραμματέας της Βουλής κ. Λιάκος Ευάγγελος.

 

7185246

*Φωτογραφία: Κουφαλέξης Παναγιώτης