Αντιδράσεις για τα τοπικά lockdown στην Ελευσίνα

Τα αποτελέσματα των Rapid Test που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον Δήμο Ελευσίνας οδηγούν τους κατοίκους σε αντιδράσεις κατά των αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα:
Στην Ελευσίνα εξετάστηκαν 663 άτομα και ευρέθησαν 4 θετικά κρούσματα.
Στην Μαγούλα εξετάστηκαν 340 άτομα και ευρέθησαν 4 θετικά κρούσματα.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου τονίζει ότι “θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας και σε συνεννόηση του Δημάρχου κ. Οικονόμου με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, θα σταλεί επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία θα ζητήσουμε την εξέταση άρσης του lockdown, αφού τα σημερινά αποτελέσματα αδιαμφισβήτητα οδηγούν σε μια τέτοια κατάσταση.
Επίσης μετά από συζήτηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και σε συνεννόηση με τους Επικεφαλής θα προταθούν δέσμη μέτρων στήριξης προς τους επαγγελματίες του Δήμου μας, οι οποίοι πλήττονται ανεπανόρθωτα από αυτή την απόφαση.
Θεωρούμε επιβεβλημένο και γι’ αυτό θα πράττουμε συνεχείς ελέγχους, τόσο μέσω ΕΟΔΥ, όσο και με τους Νοσηλευτές του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώνουμε με κάθε τρόπο την τρέχουσα κατάσταση σε Ελευσίνα και Μαγούλα, έτσι ώστε να οδηγηθούμε άμεσα και ομαλά στην επόμενη μέρα από την κρίση.
“Είναι σαφής η προσπάθεια υποβάθμισης της Ελευσίνας και της υποτίμησης των κατοίκων της.
Θέλουν να μην είμαστε περήφανοι για τον τόπο που μεγαλώσαμε.
Για την πολη που δημιουργήσαμε οικογένειες, παρέες και δουλειές.
Να αποδεχθούμε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο
Ότι όλοι οι αγώνες που έγιναν ήσαν μάταιοι, άκαρποι, ανώφελοι.
Να ξαναγραφτεί η ιστορία της πόλης. Με όρους ξένους και μακρινούς απο τους δημιουργούς της που είναι οι κάτοικοί της. Επιζητούν από πρωταγωνιστές να γίνουμε παθητικοί ακροατές.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να τους περάσει. Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας.
Την ιστορία της που είναι και η δική μας ιστορία.
Υπερασπιζόμαστε τα οσα έχουμε συν δημιουργήσει
Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί μας έλαχε να ζούμε σε αυτό τον τοπο” αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.