Με την σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συνδυασμών «Ενωτικός Συνδυασμός», «Αλλά-ΖΟΥΜΕ Τώρα» και «Ενεργή Συμπολιτεία», ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Οικονόμου απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, κοινοποιώντας την στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα των rapid test εύλογα δημιουργούν ανάγκη νέας συνεκτίμησης των επιδημιολογικών δεδομένων και επικαιροποίηση της απόφασης για την διατήρηση ή μη του τοπικού lock down» και συνεχίζει λέγοντας ότι «θεωρούμε βάσιμα ότι η απόφαση για την θέση σε τοπικό lock down επηρέασε δραματικά την τοπική οικονομία της Πόλης και θα προτείνουμε δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου. Επιπλέον η ενημέρωση από τα ΜΜΕ, διαμόρφωσε αρνητικό κλίμα στην κοινωνία, σε μια Πόλη που το 2023 ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα αποτελέσει τον καθρέφτη της Ελλάδας στην Ευρώπη, και αντιμετωπίστηκε με μη προσήκοντα τρόπο, προσβάλλοντας το αίσθημα περηφάνιας του Λαού του Δήμου μας».
Ως Δημοτική Αρχή θα προτείνουμε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, τόσο προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο αρμοδιότητας του, όσο και προς την Κυβέρνηση.