Ξεκίνησαν οι ενημερωτικές συναντήσεις στο «Δίκτυο πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» που ίδρυσε η ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας έδωσε το παρών.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, έδωσε το παρών στην έναρξη των ενημερωτικών, διαδικτυακών, συναντήσεων στο πλαίσιο του «Δικτύου πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» που ίδρυσε η ΚΕΔΕ. Υπενθυμίζεται, πως ο Δήμος Ελευσίνας είναι ο μόνος που συμμετέχει στο Δίκτυο, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Δημοτική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των Δήμων που δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο «Δίκτυο πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» που ίδρυσε η ΚΕΔΕ προκειμένου να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και τους Διεθνείς Οργανισμούς για την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, σε συνεννόηση πάντα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σκοπός του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες είναι:

  • Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων του ελληνισμού
  • Η δικτύωση και ο συντονισμός δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας
  • Η αξιοποίηση των σχέσεων κάθε κοινότητας με άλλες κοινότητες
  • Η προώθηση της λαογραφίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ποντίων
  • Καταγραφή των Ποντιακών Κοινοτήτων του εξωτερικού
  • Η συντονισμένη προσπάθεια άσκησης επιρροής σε διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων
  • Η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις πραγματικές διαστάσεις της Γενοκτονίας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης, ο Αργύρης Οικονόμου επανέλαβε την αναγκαιότητα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά « Η Ελευσίνα, στηρίζει κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και διεθνοποίησης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Είμαι πεπεισμένος, πως το Δίκτυο αυτό θα βοηθήσει και σε άλλους στόχους, όπως είναι η διάσωση της διαλέκτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου».