Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διέλευσης φορτίων LNG στο Πέραμα Μεγάρων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου.

Το κάλεσμα έγινε αρχικά από φορείς αλλά και από τον Δήμο Μεγαρέων και βρέθηκαν αρκετοί πολίτες και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μεγάρων.

Η συγκέντρωση ήταν η δεύτερη κατά σειρά, καθώς η πρώτη την Παρασκευή έγινε με λιγότερη συμμετοχή πολιτών αλλά με αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις, ΟΠΚΕ, λιμενικού, όπου έγινε και η πρώτη διέλευση φορτίου LNG.

Τη διαμαρτυρία της 6ης/11 χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, που τόνισε ότι έχει προβεί σε τελεσίγραφα σε αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ο ΟΛΕ και έχει κοινοποιήσει και στους βουλευτές Δυτικής Αττικής την αρνητική γνώμη του δήμου Μεγαρέων κατά του LNG. Επίσης τόνισε ότι πίεσε για να γίνει γνωστό το επόμενο δρομολόγιο με φορτίο LNG ώστε να αποτραπεί.

Στη διαμαρτυρία βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ι. Πολυχρόνης, Γ. Καλλιπόζης, Στ. Φωτίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Κορώσης, η δημοτική σύμβουλος Γιάννα Ρήγα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Δάλλας, Αντ. Χοροζάνης, νεοεκλεγέντες και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Ακόμα χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής ΚΚΕ Δυτ. Αττικής Χρήστος Τσοκάνης που τόνισε τη σημασία της διαμαρτυρίας του λαού κατά των συμφερόντων, όπως και ο Βαγγέλης Γκίνης, από την Ένωση Επαγγελματιών Δυτ. Αττικής που ανέφερε ότι με διαμαρτυρίες απετράπη από την Ελευσίνα η διέλευση.

Γρ. Σταμούλης: “Ο εκβιασμός δεν θα περάσει”

«Δυστυχώς παρά τις όποιες Νομικές παρεμβάσεις της Διοίκησης του Δήμου η ΔΕΣΦΑ κωφεύει και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων Ελευσίνας σήμερα το απόγευμα θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν με βυτιοφόρο όχημα LNG  από την προβλήτα του Περάματος δημιουργώντας τετελεσμένα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Μεγαρέων.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι να αποκρούσουμε τον κίνδυνο που συνεπάγεται από την μεταφορά LNG   από την προβλήτα του Περάματος. Ολους μας αφορά το πρόβλημα αυτό και πρέπει όλοι να δώσουμε ένα βροντερό παρόν το απόγευμα από ώρα 5.30 μ.μ., στην προβλήτα του Περάματος.

Ο εκβιασμός δεν θα περάσει. Το Δημοτικό Συμβούλιο με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση έχει καταδικάσει τις μονομερείς ενέργειες της ΔΕΣΦΑ και του ΟΛΕ, αντιτίθεται σθεναρά και καταγγέλει την παρανομία, που γίνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης”.