Από τον Δήμο Ελευσίνας και το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας

 

Μία ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιεί την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο Δήμος Ελευσίνας και το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας.

Το αντικείμενο της διάλεξης αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στη συναισθηματική κατάσταση των παιδιών σε καιρούς πανδημίας και στη συμβουλευτική γονέων πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.

Την ώρα που πληθαίνουν οι μελέτες που καταδεικνύουν ότι το πρόβλημα, όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά απασχολεί όλο και περισσότερες οικογένειες, η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας έρχεται να αναδείξει το ζήτημα και να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο.

Σημειώνεται, πως στη διάλεξη που θα είναι ανοιχτή προς παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας Zoom αλλά και στο Facebook, επιστήμονες θα τοποθετηθούν αλλά και θα παρέχουν συμβουλές προς τους γονείς. Πρόκειται για τον κ. Χασιώτη Πέτρο, Επιμελητή Β΄ στην Παιδοψυχιατρική Μονάδα ΓΝΕ Θριασίου και την Λιάπη Σοφία, Τελειόφοιτη Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος.

Για τη σημασία της διάλεξης ο Αργύρης Οικονόμου σημείωσε:

«Η οικονομική ανασφάλεια και τα κλειστά σχολεία, έχουν δημιουργήσει έναν επικίνδυνο συνδυασμό. Και μπορεί τα παιδιά μας να μην νοσούν με το ίδιο ποσοστό από την πανδημία, έχουν όμως να διαχειριστούν άλλα επίσης σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το άγχος, οι ψυχολογικές διαταραχές, οι εντάσεις στην οικογένεια και, δυστυχώς, τα αυξημένα περιστατικά κακοποίησης.

Περιμένω και εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσω από τους επιστήμονες πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην ομαλοποίηση αυτών των ζητημάτων.

Ευχαριστώ θερμά, λοιπόν, την Σοφία Στάμου και τα Μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας για αυτή την τόσο αξιόλογη πρωτοβουλία τους».

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 19:30

Σύνδεση μέσω Zoom στο https://us02web.zoom.us/j/4079814403

Και Meeting ID: 407 981 4403

Σύνδεση μέσω Facebook στην σελίδα του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας.