Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς παίρνει σάρκα και οστά η ίδρυση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της ανέγερσης του κτιριακού συγκροτήματος του 5ου Γυμνασίου, το κόστος του οποίου θα καλυφθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Είναι διαρκής και συστηματική η συμβολή του κ. Μπούρα για την επίτευξη της ιδρύσεως του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος, το οποίο θα αποσυμφορήσει το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.  Ο Αντιπρόεδρος από το 2020, οπότε και του γνωστοποιήθηκε το θέμα από το Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, Νίκο Χατζητρακόσια, έπραξε σειρά ενεργειών (επισυνάπτονται σχετικά δελτία τύπου) προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αλλεπάλληλες συναντήσεις με την αρμόδια Υφυπουργό, Ζέτα Μακρή.

Ο κ. Μπούρας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων για την αποπεράτωση του Γυμνασίου, μέχρι την ολοκλήρωσή του.