Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου Γ.Κώτσηρα, Γ. Γεραπετρίτη, Δ.Οικονόμου, στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων των φορέων για τους πληγέντες της Κινέττας

 

Όπως ανακοινώνεται από πλευράς του βουλευτή Γ. Κώτσηρα, σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, με κοινή πρωτοβουλία και παρουσία του Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργου Κώτσηρα και του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (αρμοδίου για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος) κ. Δημήτρη Οικονόμου, συνεργατών του Πρωθυπουργού και του Δημάρχου Μεγαρέων, της Προέδρου της Κοινότητας Κινέττας και εκπροσώπων φορέων της ευρύτερης περιοχής και των πυροπλήκτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικά στους Υπουργούς και την ομάδα των συνεργατών του Πρωθυπουργικού Γραφείου, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή μετά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου του 2018, καθώς και την ανάγκη που απορρέει, ως εκ τούτου,  για αυτοτελή ειδική Νομοθετική ρύθμιση και για την περιοχή της Κινέττας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής (απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών, άδειες επισκευής κ.ά.).

Επίσης, συζητήθηκαν βασικά προβλήματα που αφορούν στην περιοχή, όπως το θέμα με την ΕΥΔΑΠ, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) και τον γενικότερο οικιστικό σχεδιασμό της περιοχής.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ.Γεραπετρίτης, πιστός στην διατυπωθείσα μέριμνα του Πρωθυπουργού για την Κινέττα, δεσμεύτηκε για ταχεία ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών προς επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν κατά τη συζήτηση.