Αυτοψία σε ρέματα στη Μάνδρα και στον Ασπρόπυργο από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Είναι καθήκον μας η προστασία των πολιτών και για αυτό προχωράμε με έργα και παρεμβάσεις»

Αυτοψία ειδικών επιστημόνων μηχανικών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ρέματα του Ασπροπύργου και της Μάνδρας έγινε το πρωί της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου, με συμμετοχή του Υπουργού  Βασίλη Κικίλια, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Η Περιφέρεια Αττικής, με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου, έχει προχωρήσει τις προηγούμενες χρονιές, σε εκτεταμένους καθαρισμούς ρεμάτων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, και προχωρούν έργα σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και το Υπουργείο Υποδομών, τα οποία επισκέφθηκε το κλιμάκιο.

Ο Β. Κικίλιας διενήργησε αυτοψία προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στα ρέματα του Ασπροπύργου και Μάνδρας, ώστε να διαπιστωθεί τι μέτρα χρειάζεται να ληφθούν, καθώς πρόκειται για δύο περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Προχωράμε σε σχεδιασμό για επιπλέον παρεμβάσεις και είδαμε από κοντά τα έργα που υλοποιούμε η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών.

Οι καθαρισμοί ρεμάτων αποτελούν πρώτη μας προτεραιότητα και όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκτελούμε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμών

Εντατικοποιούμε τις παρεμβάσεις μας, σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, με σκοπό την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Είναι καθήκον μας η προστασία των πολιτών και για αυτό προχωράμε με έργα και παρεμβάσεις».