Καθημερινά γίνονται περίπου 300 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορονοϊό και πλέον έχουν εξαντληθεί οι κλίνες ΜΕΘ και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να δοθούν και άλλες σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής

Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της Αττικής τα τελευταία 24ωρα παρουσιάζουν ιστορικά υψηλά από τότε που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία στη χώρα μας.

Το γεγονός αναφέρει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης, ο οποίος σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ είπε πως «ίσως είναι η πιο μεγάλη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας».

Ενδεικτικό είναι ότι στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν έφτασε τις 40 εισαγωγές. «Εφημερεύαμε μαζί με τον Ευαγγελισμό και καταλαβαίνετε ότι αν σε δυο μεγάλα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι 80-100 την ημέρα, είναι ένας μεγάλος αριθμός. Αυτές οι εισαγωγές μπαίνουν όλες σε κλινικές Covid, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει στις επόμενες ημέρες να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τους αρρώστους και να αποφύγουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ».

Τέλος, ο κ. Λουκίδης σημειώνει ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο μέσος όρος ηλικίας, γεγονός που δείχνει ότι το εμβόλιο δουλεύει πολύ καλά στους άνω των 80 ετών που έχουν εμβολιαστεί.

Παραχωρούνται άλλες 70 κλίνες ΜΕΘ

Η μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία οδήγησε σε έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη στο ΕΚΑΒ στην οποία αποφασίστηκε να παραχωρηθούν ακόμη 70 κλίνες ΜΕΘ που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Όπως έγινε γνωστό θα δοθούν για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, αλλά από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Για να μπορέσει να πάρει μια ανάσα στο σύστημα Υγείας κατ’ εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία προκειμένου να μείνουν ελεύθερα κρεβάτια για νέους ασθενείς που νοσούν πιο βαριά.

Πέρα από τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ δέχεται τεράστια πίεση και σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί κάθε ημέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών.

 

#ΑΤΤΙΚΗ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#pressgreece