Νικητής των εκλογών στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι ο Αρμόδιος Δρίκος. Από την πρώτη Κυριακή μάλιστα, δείχνοντας τη δυναμική μιας νέας υποψηφιότητας, και για αυτό μιλήσαμε μαζί του στο πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου για την παρουσίαση των θέσεων των νέων διοικήσεων των Δήμων στη Δυτική Αττική.

Ο Αρμόδιος Δρίκος είναι 38 χρονών και έχει καταγωγή από τα Βίλια Αττικής από τον πατέρα του και από την Μάνδρα από την μητέρα του.

Πέρασε πρώτος από την επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, λαμβάνοντας τρεις υποτροφίες. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, έχει λάβει τρία μεταπτυχιακά διπλώματα και έλαβε διδακτορικό με θέμα την Καρδιολογία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει επίσης σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εργάζεται ως ιατρός, επεμβατικός καρδιολόγος, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ λειτουργεί κατά περιόδους και δύο δικά του ιατρεία στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό κλάδο και συγκεκριμένα στον εμπορικό τομέα.

Από μικρή ηλικία, ασχολείται ενεργά με τα κοινά. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, της Επιστημονικής Ένωσης Νέων Ιατρών Ελλάδας και του Εμπορικού Συλλόγου Θριασίου και πέριξ.

Είναι παντρεμένος με τη Νάσια Στεργίου και έχουν δύο παιδιά, την Μαρία και τον Γιώργο.

Μιλήσαμε μαζί τους λίγες ημέρες μετά την νίκη του από την πρώτη Κυριακή, και λίγο πριν αναλάβει νέος Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας σας έφερε νικητή από την πρώτη Κυριακή. Πώς σχολιάζετε το αποτέλεσμα και τι πιστεύετε ότι οδήγησε στην νίκη του συνδυασμού σας;

Καταρχάς να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τους συμπολίτες μου για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Θα κάνω ό τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ σε αυτή. Κληθήκαμε να κάνουμε προεκλογικό αγώνα σε μία περίοδο δύσκολη για το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και πιστεύω ότι προσεγγίσαμε τις προκλήσεις με σχέδιο και αποφασιστικότητα, όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ξεκινήσαμε τον αγώνα μας ακούγοντας τις ανησυχίες των πολιτών. Το πρόγραμμά μας το φτιάξαμε όλοι μαζί. Η καμπάνια μας περιστράφηκε γύρω από την ενότητα, τη δράση, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Πείσαμε τους συμπολίτες μας ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους και μας χάρισαν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Πώς αποφασίσατε να αφήσετε την επιτυχημένη σας πορεία στην ιατρική και να ασχοληθείτε με τα κοινά και να καταφέρετε να γίνετε Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας;

Δεν θα αφήσω την ιατρική σε καμία περίπτωση. Θα συνεχίσω κανονικά να λειτουργώ τα ιατρεία μου και να είμαι δίπλα στους ασθενείς μου. Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος ήταν μια απόφαση μετά από ώριμη σκέψη. Σε όλη μου τη ζωή ασχολούμαι με τα κοινά. Από μαθητής, φοιτητής και στη συνέχεια σε επιστημονικές οργανώσεις νέων ιατρών, κλπ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτόν τον τόπο και βλέπω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητές του. Πάντα πίστευα ότι τα πράγματα αλλάζουν μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση και αυτό θέλησα να κάνω και στον τόπο μου. Να συμμετέχω, να εργαστώ σκληρά και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τον δω να γίνεται καλύτερος.

  Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι πολλά. Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες με την ανάληψη καθηκόντων σας;

Ο Δήμος μας είναι ένας Δήμος που δεν έχει ακόμα κάποιες αυτονόητες υποδομές. Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας αυτές τις υποδομές αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ετών, μας έδειξαν την ανάγκη για ετοιμότητα και ανθεκτικότητα. Κατά συνέπεια όλα τα έργα που σχετίζονται με υποδομές που θωρακίζουν την πόλη μας είναι η βασική προτεραιότητά μας. Θα προχωρήσουμε σε αστικές αναπλάσεις και στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας. Θέλουμε ο Δήμος μας να παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής και ευκαιρίες στους κατοίκους του. Είναι επιθυμία μου και τα δικά μου παιδιά, όπως όλων των συμπολιτών μας, μεγαλώνοντας να έχουν στην περιοχή μας όσα έχουν και τα παιδιά στα πιο προνομιούχα προάστια της Αθήνας. Καθαρό περιβάλλον. Ασφάλεια. Καλά σχολεία. Πολιτιστικά ερεθίσματα. Επιλογές στην καθημερινότητά τους. Και πιστεύω ότι όλα αυτά θα τα πετύχουμε και σε πέντε χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για έναν διαφορετικό Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Εκλεγήκατε Δήμαρχος σε έναν Δήμο ιδιαίτερο, με πολλές κοινότητες, με διαφορετικό κοινωνικό αποτύπωμα και ανάγκες. Τι μοντέλο διοίκησης θα ακολουθήσετε ώστε να συγκεράσετε τις διαφορετικές ανάγκες της Μάνδρας, των Βιλλίων, των Ερυθρών, της Οινόης;

Το πρόγραμμά μας, όπως είπα και προηγουμένως, το φτιάξαμε όλοι μαζί. Γυρίσαμε από σπίτι σε σπίτι, ανοίξαμε διάλογο με τους συμπολίτες μας, ακούσαμε τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους. Και ύστερα, καταρτίσαμε σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε περιοχής ξεχωριστά. Δεν είναι μόνο η Μάνδρα, οι Ερυθρές, τα Βίλια και η Οινόη. Είναι και το Πόρτο Γερμενό, η Ψάθα, το Αλεποχώρι, οι Εργατικές κατοικίες, η συνοικία Παπακώστα, η Μακριά Άμμος, το Τσακάλι, η Αγία Σωτήρα, το Παλαιοχώρι, τα Παλαιοκούνδουρα, ο Οικισμός Τιταν, ο Άγιος Γεώργιος. Θα φροντίσουμε εξίσου για όλες τις περιοχές, τους οικισμούς και τις γειτονιές μας.

Η Μάνδρα και τα Βίλλια έχουν πληγεί από πυρκαγιές και πλημμύρες κατά το παρελθόν. Τι θα κάνετε για να προστατεύσετε την περιοχή;

Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα όσα τραγικά ζήσαμε τα τελευταία χρόνια να μην επαναληφθούν. Θα συνεχίσουμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτό αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα του προγράμματός μας. Θα συνεργαστούμε με εθελοντές. Θα φροντίσουμε για τη μόνιμη παρουσία οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο σε στρατηγικά σημεία. Θα συγκροτήσουμε 24ωρη Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών. Θα επενδύσουμε σε προηγμένα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, για την πρόληψη μελλοντικών κινδύνων. Και φυσικά θα επιδιώξουμε την συνεργασία με γειτονικούς δήμους και κυρίως με την Πολιτική Προστασία η οποία έχει και τον βασικό λόγο. Όπως λέει η γνωστή φράση “μόνος κανείς, πηγαίνει πιο γρήγορα, αλλά μαζί πηγαίνουμε πιο μακριά”. Η συνεργασία είναι αναγκαία λοιπόν.

Εκτός από πληγείσες περιοχές, είναι και από τις πιο όμορφες στη Δυτική Αττική. Τι σκοπεύετε να κάνετε για την προσέλκυση επισκεπτών και την προβολή του κάλλους των περιοχών αυτών;

Η φυσική ομορφιά που κοσμεί τον τόπο μας είναι απαράμιλλη σε όλη την Αττική. Δυστυχώς οι φυσικές καταστροφές έχουν αφήσει τα σημάδια τους αλλά οι ομορφιές παραμένουν πολλές. Στο πρόγραμμά μας είναι να προστατεύσουμε, να αξιοποιήσουμε,  και να αναδείξουμε τον πνεύμονα της Μάνδρας, την Κιάφα μας. Να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε τους λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους μας. Να πραγματοποιούμε συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο τόπος μας συνδυάζει ορεινά τοπία, παραδοσιακά γραφικά χωριά και παραθαλάσσιες περιοχές μέσα στον Κορινθιακό κόλπο. Το Όρος Πατέρα, τα Γεράνεια Όρη έχουν επίσης απίστευτη ομορφιά. Η περιοχή μας μπορεί να αναδειχθεί σε πόλο έλξης ποικίλων δραστηριοτήτων, αναβαθμίζοντας την αξία της και την ποιότητα ζωής μας. Είναι για εμάς σημαντική πρόκληση όλα αυτά ο κόσμος να τα μάθει και έτσι να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη και οι δράσεις αναψυχής στον Δήμο μας.