Συνεκπαίδευση των επίλεκτων ανδρών Ελλάδας και ΗΠΑ στο ΚΕΕΔ – Κοινή κουλτούρα δράσης με τους Αμερικανούς αποκτούν οι Έλληνες κομάντο.

Καμία αδράνεια, κανένας εφησυχασμός. Επαγρύπνηση, ετοιμότητα και συνεχής εκπαίδευση σε κάθε μονάδα, σε κάθε φυλάκιο, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το ακριτικό Καστελλόριζο μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προς τα στελέχη και τους στρατεύσιμους, την ώρα που η Τουρκία γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτη στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Πολεμικό Ναυτικό, Στρατός Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία στέλνουν συνεχώς μήνυμα ισχύος από κάθε γωνιά της χώρας, με το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΝ, το ΓΕΣ και το ΓΕΑ να σχεδιάζουν εξαιρετικά απαιτητικές ασκήσεις που δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά των συμμετεχόντων και οδηγούν σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τους τρόπους και τους χρόνους αντίδρασης σε κάθε σενάριο.

Μετά λοιπόν τις πολύ απαιτητικές ασκήσεις «Αστραπή», «Κολοσσό» και «Βελλερεφόντη» που διεξήχθησαν στο Αιγαίο, ήρθε η σειρά των Ειδικών Δυνάμεων να στείλουν μήνυμα αποφασιστικότητας στην Άγκυρα, αυτή τη φορά σε συνεκπαίδευση με Αμερικανούς, οι οποίοι για μια ακόμη φορά προωθούν την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, εκπαιδεύονται από κοινού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο, με τα σενάρια που έχει καταρτήσει η Διοίκηση της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ να έχουν προσαρμοστεί σε προκλήσεις και απειλές που απορρέουν από τα σύγχρονα θέατρα επιχειρήσεων.

Πρόκειται σαφέστατα για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, για ένα ακόμα μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις δύο χώρες να συνεργάζονται σε στεριά, αέρα και θάλασσα, σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και σε όλα τα είδη πολέμου.

πηγή