Επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το Σχέδιο Εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Με αυτή την τελική επικύρωση αποδεσμεύεται το δάνειο ύψους 124 εκατ. Ευρώ από αμερικανική τράπεζα για λογαριασμό της ΟΝΕΧ, οδηγώντας προς την οριστική επίλυση της εξυγίανσης των Ναυπηγείων.

Με αφορμή την επικύρωση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του Σχεδίου Εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας προχώρησε στην εξής δήλωση:

«H επικύρωση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του Σχεδίου Εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας οδηγεί προς την οριστική επίλυση της εξυγίανσης των Ναυπηγείων, και, ως εκ τούτου, στην αναπτυξιακή δυναμική της επένδυσης για την Δυτική Αττική και την απόλυτη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων.

Δικαιώνεται η στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης και οι προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του συνολικού εγχειρήματος.

Ως μέλος της Κυβέρνησης, αλλά, κυρίως, ως βουλευτής Δυτικής Αττικής, εκφράζω την ικανοποίηση μου για την ως άνω εξέλιξη στηρίζοντας το κοινωνικό αποτύπωμα που αυτή αφήνει στην περιοχή μας.»

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Εξ αρχής βρισκόμουν και θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας»

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει: «Με την έκδοση της δικαστικής απόφασης του Σχεδίου Εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Αθηνών, αποδεσμεύονται 125 εκατ. Δολάρια, για δεδουλευμένα των εργαζομένων, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, για επενδύσεις στα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας μας, στην Ελευσίνα.

Ένας μεγάλος αγώνας κερδίζεται για την Δυτική Αττική, για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των εργαζομένων για τη στήριξη των δικαιωμάτων τους αλλά και για την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, αισθάνεται δικαιωμένος για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή καθώς είναι διαχρονικά παρών και αρωγός σε όλα τα θέματα που αφορούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τους εργαζομένους σε αυτά. Πρόκειται για μια μεγάλη τομή που θα δώσει πνοή σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για ολόκληρη τη χώρα.

Λιάκος Ευάγγελος για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η σημερινή απόφαση αποτελεί δικαίωση για όλους όσοι εργαστήκαμε για αυτή τη βιώσιμη λύση.

Με ανάρτηση του στα social media, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Λιάκος Ευάγγελος, αναφέρθηκε σε αυτή την εξέλιξη:

«Βγήκε η δικαστική απόφαση που εκκρεμούσε και έτσι επικυρώνεται η μεταβίβαση των ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ και αποδεσμεύονται αμερικανικά κεφάλαια, ύψους $124 εκατ.

Δικαίωση για όλους όσοι εργαστήκαμε για αυτήν τη βιώσιμη λύση, μα προπαντός δικαίωση και αναγνώριση για όλους τους εργαζόμενους, που πλέον θα πάρουν το πρώτο μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων τους και θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Να θυμίσω εδώ ότι με όλα τα υπόλοιπα σενάρια που υπήρχαν στο τραπέζι οι εργαζόμενοι έχαναν ή διακινδύνευαν και τα δύο παραπάνω.

Καλή αρχή στη νέα εποχή των ναυπηγείων μας και επίσημα!».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιάκος υπήρξε ο εισηγητής του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των πολύπαθων ναυπηγείων. Το 2019 μάλιστα, είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Επικρατείας, ενώ είχε πραγματοποιήσει και σειρά συναντήσεων για το συγκεκριμένο θέμα, τόσο με φορείς της κυβέρνησης, όσο και με τους εργαζόμενους και την εταιρεία ΟΝΕΧ.

Σε ανάρτηση του ο Σταμάτης Πουλής αναφέρει: “Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας περνάνε και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης στη νέα εποχή!
Χαίρομαι που ήμουν μέλος της ομάδας του τότε Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis που δούλεψε σκληρά και πέτυχε αυτόν τον πραγματικό άθλο!
 Διασώζονται 600 θέσεις εργασίας
 Δρομολογούνται 1400 νέες προσλήψεις
 Καταβάλλονται τα αναδρομικά στους εργαζομένους, με ένα μεγάλο μέρος αυτών αμέσαΕπενδύονται 125.000.000$ στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων
Μία μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης του Kyriakos Mitsotakis για την #Δυτική_Αττική με εθνική σημασία.
Προχωράμε μπροστά με Ανάπτυξη, νέες θέσεις Εργασίας και κοινωνική Αλληλεγγύη!”.