Συνέντευξη με τον Υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αντώνη Υψηλάντη

 • Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη που δεν σας γνωρίζει; Λίγα λόγια για εσάς.
 • Αυτό που θα έλεγα απευθυνόμενος πρώτα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πως στο Κίνημα δεν ήρθα ως «αλεξιπτωτιστής». Υπηρέτησα την παράταξη από κάθε θέση, ζώντας μεγάλες νίκες αλλά και αρκετές πίκρες. Θα τους θυμίσω ότι στην πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν εγκατέλειψα. Έμεινα στο χώρο και τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Επί 7 χρόνια έχοντας την ευθύνη του Συντονιστή Γραμματέα κράτησα την Τοπική Οργάνωση Μεγάρων – Νέας Περάμου «ζωντανή», με συνεχείς παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή μας. Και τον Ιούλιο του 2019 μπήκα μπροστά, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής τότε, προκειμένου τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος να έχουν εκπροσώπηση. Θα τους θυμίσω μάλιστα, ότι καταφέραμε να φέρουμε ξανά το Κίνημα στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο  στην 3η θέση μετά από χρόνια.

Στους συμπολίτες που είναι αναποφάσιστοι, και ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μου, θα τους έλεγα πως αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να εκλέξουν στην Βουλή με το ΠΑΣΟΚ έναν Μεγαρίτη. Θα τους θύμιζα πως γνωρίζω τα προβλήματα, έχοντας διαχρονικά ενεργή συμμετοχή στα κοινά και στους κοινωνικούς αγώνες, θα τους έλεγα πως επί 25 χρόνια λόγω και του επαγγέλματός μου, είμαι δίπλα στους πολίτες, αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα τους, ανεξάρτητα που ανήκουν. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και μετά τις εκλογές.

 • Τι κάνατε την τετραετία που πέρασε για την Δυτική Αττική;
 • Παρότι δεν είμαι εκλεγμένος, εντούτοις ως πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έμεινα άπραγος. Με παρεμβάσεις μου, ανέδειξα πολλά από τα τοπικά ζητήματα, όπως αυτό της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Θυμίζω μάλιστα πως ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο φίλος Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με τον Ανδρέα Πουλά επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, μίλησαν με την διευθύντρια και τους γιατρούς και κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή.

Η άλλη παρέμβαση μου αφορούσε την στήριξη των συμπολιτών μας αγροτών, πτηνοτρόφων, κτηνοτρόφων και παραγωγών κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τότε που η κυβέρνηση είχε επιλεκτική πολιτική όσον αφορά τα μέτρα στήριξης σε κατηγορίες των ΚΑΔ που αντιστοιχούσαν στον πρωτογενή τομέα, αφού με τα μέτρα που είχε εξαγγείλει είχε «χωρίσει» αυθαίρετα τις παραγωγικές δραστηριότητες στη μέση. Αφουγκραζόμενος τότε τις δίκαιες «φωνές» των συμπολιτών μου παραγωγών, απέστειλα προσωπική επιστολή στον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, ζητώντας του να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ούτως ώστε ο πρωτογενής τομέας, (Αγρότες, Πτηνοτρόφοι, Κτηνοτρόφοι και συναφή επαγγέλματα) να στηριχθεί για να παραμείνει «ζωντανός». Τρεις ημέρες μετά, σύσσωμη η Κ.Ο. του κόμματός κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να συμπεριληφθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες ΚΑΔ που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα και χρήζουν μέτρων στήριξης. Μετά την ερώτηση και με δημόσια προτροπή της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όλοι οι ΚΑΔ που προανέφερα, μπήκαν στην λίστα των ΚΑΔ που έχριζαν μέτρων στήριξης.

Σήμερα, αισθάνομαι υπερήφανος, που κατάφερα να πετύχω το στόχο προς όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στην χώρα. Πιστεύω πως αν οι συμπολίτες μας μου δώσουν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στην Βουλή, θα μπορέσω να κάνω ακόμα περισσότερα έχοντας την δύναμη πλέον του Βουλευτή και όχι ενός απλού πολιτευτή.

 • Τι σκοπεύετε να κάνετε ή να προτείνετε για την ακρίβεια;
 • Η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και προσωπικής φροντίδας, αλλά και η μείωση των φόρων στην εργασία, αποτελούν δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και βρίσκονται μέσα στις προγραμματικές προτεραιότητες που παρουσίασε ο πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης. Για όλους μας στο ΠΑΣΟΚ οι 12 προγραμματικές προτεραιότητες αποτελούν «ευαγγέλιο». Πάνω σε αυτές θα στηριχθούμε επιδιώκοντας να λειτουργήσει επιτέλους σε αυτή την χώρα ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα, που θα εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για τη μείωση των ανισοτήτων και την καταπολέμηση της φτώχειας.
 • Τι προτείνετε για το πρόβλημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην Δυτική Αττική;
 • Και στην Δυτική Αττική ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κυβέρνησαν και απέτυχαν! Η περιοχή μας δεν είναι μόνο ξεχασμένη από τους κυβερνώντες, αλλά και ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ.

Η Δυτική Αττική παρότι είναι μια περιοχή με πολλά πλεονεκτήματα εντούτοις  μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει αναπτυξιακή ταυτότητα.

Η περιοχή μας αποκαλείται ως η ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ του Λεκανοπεδίου και αυτό συμφέρει κάποιους, αφού κάνει καλό στα σχέδιά τους. Εγώ θα διαμηνύσω προς κάθε κατεύθυνση πως ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΩ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. Προσωπικά θα παλέψω για να γίνει η Δυτική Αττική η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΥΛΗ του Λεκανοπεδίου.

Το οφείλω στους συμπολίτες μου, το οφείλω στα παιδιά μας, στις νεότερες γενιές, στους πολίτες της Δυτικής Αττικής που ανησυχούν για την υγεία τους και για το μέλλον τους στην περιοχή, βλέποντας την ποιότητα της ζωής τους να υποβαθμίζεται.

 • Αν εκλεγείτε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;
 • Σίγουρο είναι πως θα παραμείνω ο Αντώνης που όλοι γνωρίζουν! Ένας απλός άνθρωπος που θα συνεχίσει να αγωνίζεται καθημερινά προκειμένου να αλλάξει το επίπεδο ζωής των συμπολιτών του.

Εξαρχής θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα όλων των πολιτών και θα επικεντρωθώ κυρίως σε θέματα που αφορούν την υγεία την ασφάλεια, την παιδεία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

 • Τι απαντάτε σε κάποιον που δεν θέλει να ψηφίσει την Κυριακή;
 • Θεωρώ ότι η αποχή από την εκλογική διαδικασία δεν ωφελεί κανένα και ιδιαίτερα δεν ωφελεί τους ίδιους τους ψηφοφόρους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι την μοίρα της χώρας την κρατούν οι ίδιοι οι πολίτες στα χέρια τους.

Η ψήφος κάθε 4 χρόνια αποτελεί την δύναμη τους. Μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Πρέπει όλα αυτά τα νεαρά παιδιά να πάνε στην κάλπη. Επιβάλλεται  να δείξουν την δυναμική τους, επιβάλλεται να δείξουν ότι ενεργοποιούνται, να δείξουν πως αυτοί είναι το μέλλον της χώρας μας.

 • Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους ψηφοφόρους;
 • Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου θα υπενθυμίσω ξανά ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία η εκλογή Μεγαρίτη βουλευτή μετά από χρόνια.

Με όλο το σεβασμό και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, τους ζητώ έναν από τους δύο σταυρούς προτίμησης. Ζητώ μία ψήφο καρδιάς και εμπιστοσύνης.

Μια ψήφο στον δικό τους άνθρωπο, στον συμπολίτη τους.

Μια ψήφο που θα δώσει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σε μένα προσωπικά για να μπορέσω να αναδείξω και να δώσω λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας.

Είμαι βέβαιος πως την Κυριακή 21 Μαΐου οι πολίτες της Δυτικής Αττικής με την ψήφο τους θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα φέρει βουλευτική έδρα στην Δυτική Αττική.