Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Υποψήφιοι βουλευτές Δυτικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοινώθηκαν οι:

Ακαμιωτάκη Μαργαρίτα Αρχιτέκτων Εσωτερικού Χώρου, Περουκίδου Κυριακή Ιδιωτική Υπάλληλος, Στάμου Δημήτριος Δημοσιογράφος, Υψηλάντης Αντώνιος Εκδότης-Δημοσιογράφος, Χατζηλέρης Κυριάκος Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός.

Ο Αντώνης Υψηλάντης, από την περιοχή μας, μας μίλησε για τις σκέψεις του πριν τις εθνικές εκλογές.

 – Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ωθούν να είστε υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝ.ΑΛ;

  • Καταρχήν σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να καταθέσω τις απόψεις μου μέσα από την έγκριτη εφημερίδα σας. Μπαίνω για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην μάχη των εθνικών εκλογών, γιατί πιστεύω πως αυτές αποτελούν ορόσημο για την ξεχασμένη Δυτική Αττική, για το Δήμο μας, για τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, την Κινέττα και κυρίως για την Ελλάδα.

Η εκτίμηση και η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό μου, δίνει την ώθηση να προσφέρω στην κοινωνία και αυτό το μετερίζι.

Είναι γνωστό ότι είμαι ενεργός πολίτης και συμμετέχω με κάθε τρόπο στην προώθηση και κυρίως στην επίλυση των προβλημάτων.

Δεν βρέθηκα ως «αλεξιπτωτιστής» στην περιοχή. Γεννήθηκα στα Μέγαρα όπου κατοικώ με την οικογένειά μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.

Ως υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας στη Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ, είμαι καθημερινά σε επικοινωνία με στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων απ’ όλους τους δήμους της Δυτικής Αττικής, καταγράφοντας  πολλά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Έχοντας λοιπόν γνώση των προβλημάτων, θεωρώ πως μπορώ να αποτελέσω μια αξιόπιστη λύση στην Δυτική Αττική για τους πολίτες που θα επιλέξουν να ψηφίσουν την Δημοκρατική Παράταξη.

– Ποιες είναι οι θέσεις του κόμματος σας για την περιοχή μας ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες;

  • Θα αναφερθώ ιδιαίτερα στα κοινωνικά ζητήματα, αφού πιστεύω πως η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια είναι τα κεντρικά ζητήματα της καθημερινότητας και απασχολούν τους πολίτες όλης της χώρας χωρίς να υπάρχει εξαίρεση για τη Δυτική Αττική.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια αποτελούν μάστιγα για την εποχή, καθώς πλήττουν νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις.

Υπάρχουν οικογένειες που στην κυριολεξία δεν μπορούν να «βγάλουν το μήνα», αλλά και επιχειρηματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αφού τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα.

Μπορεί η ενεργειακή κρίση να είναι κατά βάση εξωγενής, όμως η διαχείριση της είναι εγχώρια.

Εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαφωνούμε στη στρατηγική της διαχείρισης από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού πιστεύουμε ότι με τα μέτρα που λαμβάνει  στοχεύει σε επιδοματική εξάρτηση των πολιτών.

Η πολιτική μας λοιπόν στα θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες των Δήμων της Δυτικής Αττικής είναι ίδια με την πολιτική και τα μέτρα που έχουμε προτείνει και αφορούν την Επικράτεια.

Εξαρχής λοιπόν έχουμε επισημάνει πως απαιτούνται μέτρα-ασπίδα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στα τιμολόγια και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά αλλά και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Προσωπικά πιστεύω πως το ζήτημα είναι τεράστιο, αφού ο κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αυτό φαίνεται από τα χρέη των πολιτών που μεγαλώνουν και από την ακρίβεια που έχει αυξητικές τάσεις.

Και ενώ λοιπόν οι πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα προς το ζην, η  κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει άπραγη,  μένοντας στους «πανηγυρισμούς» για το καλάθι του νοικοκυριού,  όπου σημειωτέον 7 στους 10 καταναλωτές – ερωτούμενοι σε δημοσκοπήσεις–  απαντούν ότι πρόκειται για μέτρο το οποίο απέτυχε παταγωδώς.

Από τις θέσεις μας λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα πως για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

Και αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα. Το έχουμε κάνει πράξη, αφού όλα τα στελέχη με μπροστάρη τον πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη, έχουμε ανακτήσει την επαφή με την κοινωνία, έχοντας βάλει σε πρώτο πλάνο τους πολίτες, τα προβλήματα και τις αναγκαιότητες τους.

– Πώς μπορείτε να συμβάλλετε ως υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής στον Δήμο Μεγαρέων ιδιαίτερα;

  • Κατά την διάρκεια της ενασχόλησής μου σε κομματικό επίπεδο από την θέση του Συντονιστή Γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. επί 7 χρόνια, με την συμπαράσταση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιήσαμε αρκετές παρεμβάσεις που αφορούσαν τοπικά ζητήματα.

Με την αρωγή των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός μας, καταφέραμε να φέρουμε αρκετά θέματα στην βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα αυτό της επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων στο οποίο είχε μπει λουκέτο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κακιά Σκάλα και πολλά άλλα.

Αφουγκραστήκαμε την ανησυχία της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων όπως και όλων των υπόλοιπων Δήμων της Δυτικής Αττικής αντιδρώντας εγγράφως και με επιχειρήματα στην μετατροπή σε only covid του Θριασίου Νοσοκομείου.

Αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες των συμπολιτών μας στη Νέα Πέραμο αντιδρώντας στον σχεδιασμό που έγινε ερήμην μας και αφορούσε την δημιουργία κέντρου μεταναστών, κοιτάζοντας πρωτίστως το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Όπως διαπιστώνετε, είχαμε έντονη δραστηριότητα σε καίρια ζητήματα που αφορούσαν και τον Δήμο μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Προσωπικά, έχω μια εμπλοκή στα κοινά – και από τις ανάγκες του ρεπορτάζ – επί 25 και πλέον χρόνια. Οπότε είμαι γνώστης των προβλημάτων.

Δεν επιλέγω το ρόλο του υποψηφίου βουλευτή για να γίνω γνωστός, αλλά για να βοηθήσω τον τόπο μου. «Πονάω» για τα Μέγαρα.

Είναι ένας Δήμος με τρείς δημοτικές ενότητες, με παραθεριστικές περιοχές, ένας ευλογημένος τόπος που συνδυάζει θάλασσα και βουνό.

Όλοι μέχρι σήμερα που έρχονται για να πάρουν ψήφους στον τόπο μας, μιλούν για ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως αντί για ανάπτυξη, βλέπουμε υπ – ανάπτυξη και το χειρότερο είναι πως βλέπουμε τους κρατούντες να σχεδιάζουν για εμάς ερήμην μας!

Είμαι τοπικιστής και αποφασισμένος συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε σε συνεργασία με την εκάστοτε δημοτική αρχή να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο.

Άποψη μου είναι πως ο τοπικός βουλευτής πρέπει πάνω απ’ όλα να δίνει λύσεις στα προβλήματα μακριά από λαϊκισμούς, θεατρινισμούς, συνθηματολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Μπορώ λοιπόν και εγώ να συμβάλω με όση δύναμη διαθέτω, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας που είναι τεράστια και η αξιοποίησή τους αποτελεί μονόδρομο.

Για να πετύχουμε όμως, χρειάζεται σοβαρότητα, σχέδιο και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας!

Θεωρώ ότι όλοι όσοι θέλουν το καλό αυτού του τόπου, πρέπει επιτέλους να λειτουργούν με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές.

  • Είστε αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο;
  • Η επίτευξη του στόχου στις εθνικές εκλογές είναι ένα ισχυρό ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. από την πρώτη Κυριακή, που θα μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προοπτική και την εθνική αξιοπρέπεια.

Αν οι πολίτες μας δώσουν μια ισχυρή εντολή, αυτό θα είναι μήνυμα αναγέννησης και προοπτικής.

Είμαι όχι μόνο αισιόδοξος για ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό τόσο στην επικράτεια όσο και στην Δυτική Αττική, αλλά και σίγουρος πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει επιστρέψει δυναμικά στην συνείδηση του λαού.

Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία.