Τη διαδικασία των τυχαιοποιημένων δωρεάν ελέγχων κατά του κορωνοϊού, που μπαίνει σε εφαρμογή μέσω της νέας πλατφόρμας testing.gov.gr ανέλυσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαθέσιμη η πλατφόρμα εδώ

Στόχος του νέου προγράμματος που εφαρμόζουν οι υγειονομικές αρχές είναι να διεξάγονται 12.000 τεστ τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου ανά ημέρα, όπως διευκρίνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Η νέα αυτή τακτική με την συμμετοχή των πολιτών θα συνδράμει στην καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς, προκειμένου να περιοριστεί η ισχύς ενός τρίτου κύματος του κορωνοϊού.

Ποιους αφορά:

– όλους εκτός από εκείνους που έχουν συμπτώματα

– ο σωστός τρόπος για να συμμετάσχει κάποιος είναι μέσω του θεράποντος ιατρού του διευκρίνισε ο καθηγητής.

Η διαδικασία Πρώτη κίνηση για να συμμετάσχει κάποιος στον έλεγχο είναι η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας στο testing.gov.gr.

Αρχικά ο χρήστης βλέπει στη σελίδα πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα για την αίτηση και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Η αίτηση περιλαμβάνει συμπλήρωση στοιχείων όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, επάγγελμα κ.λπ και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο sms με κωδικό επαλήθευσης για να ολοκληρωθεί η καταχώρηση. Αφού καταχωρηθεί η αίτηση και εφόσον επιλεγεί ο συγκεκριμένος ενδιαφερόμενος, ακολουθεί νέο sms μερικές μέρες αργότερα, με πληροφορίες που θα τον ενημερώνουν πού και πότε θα πρέπει να εμφανιστεί για τον έλεγχο. Η επιλογή γίνεται τυχαία. Το sms επιτρέπει μετακίνηση και 3ωρη απουσία από την εργασία.