Με μέτρα τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της σχολικής χρόνιας στις 13 Σεπτεμβρίου, η οποία και φέτος θα γίνει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως επεσήμανε το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Αναφορικά με τους μαθητές, θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω, δηλαδή αυτοί των Γυμνασίων και Λυκείων) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.
Επισημαίνεται ότι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, δηλαδή έως 12 ετών, θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.
Πάντως, το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει «τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτή την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς».