Συνέντευξη με τον Υποψήφιο Βουλευτή Δυτικής Αττικής Ανδρέα Νεφελούδη

-Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη που δεν σας γνωρίζει. Λίγα λόγια για σας.

– Είμαι οικονομολόγος, είμαι  άνθρωπος και εγώ του καθημερινού μόχθου που εξαρτώμαι από τον μισθό μου, διετέλεσα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, γεγονός που με ξαναδιαμόρφωσε σαν άνθρωπο, πολιτικά, ιδεολογικά και αξιακά. Και γνώρισα την Δυτική Αττική μέσα από τα μάτια των ανθρώπων της που συνεργάστηκα μαζί τους για να λύσω καθημερινά προβλήματα. Αγάπησα ένα τόπο, τον τόπο μου τώρα, από το εύρος και το βάρος των προβλημάτων του. Έτσι θέλω να διαθέσω όλες τις δυνάμεις μου για να βοηθήσω σε μιά καλύτερη ζωή.

– Τι κάνατε την 4ετία που πέρασε για την Δυτική Αττική;

– Ασχολήθηκα συστηματικά, παρεμβαίνοντας σε πολλές περιπτώσεις για την διαφύλαξη της εργασιακής αξιοπρέπειας, πάλεψα πολύ σκληρά για να υλοποιηθεί η συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2019 για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και είμαι υπερήφανος που κάτι τέτοιο έγινε πράξη με καθοριστική την συμβολή του κόμματος μου. Η παρουσία μου στον χώρο και η διεκδίκηση μιάς βουλευτικής έδρας έχει να κάνει με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και είναι ένδειξη του βάρους που δείχνει το κόμμα μου για την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις εδώ.

– Τι σκοπεύετε να κάνετε ή να προτείνετε για την ακρίβεια;

– Η αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια εδώ στην Δυτική Αττική, με την υψηλή ανεργία και την φτώχεια που συναντάμε έχει υψηλό πολλαπλασιαστή της ακρίβειας που υπάρχει παντού. Δηλαδή εδώ η ακρίβεια έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις από ότι σε άλλες περιοχές. Έτσι λοιπόν επίκαιρο είναι το αίτημα για δουλειές στην περιοχή, ως πρώτη προτεραιότητα, παράλληλα με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές μας για, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, με τον μηδενισμό του σε ψωμί και βρεφικό γάλα κλπ, με την μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων και στην ενίσχυση του εισοδήματος με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 για τον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με το ξεπάγωμα των τριετιών και την αύξηση του 10% για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτά από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

– Τι προτείνετε για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην Δυτική Αττική;

– Η Δυτική Αττική, με ευθύνη των κυβερνήσεων της δεξιάς, έχει καταντήσει να είναι ο σκουπιδότοπος της Αττικής (όχι μόνο για τα σκουπίδια), κάθε τι  που δεν χωρά στην Αττική παραχώνεται στην αυλή της Δυτικής Αττικής. Τα πάντα γίνονται χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, δεκάδες επιχειρήσεις ΣΕΒΕΖΟ (υψηλής επικινδυνότητας) είναι στην περιοχή. Αγωγοί πετρέλαιο ή και ΦΑ περνούν κάτω από οικιστικές περιοχές, νέες επενδύσεις ιδιαίτερης όχλησης σχεδιάζονται, υπάρχουν περιοχές όπου σφαγεία και σπίτια γειτνιάζουν επικίνδυνα. Δικαιοσύνη, λοιπόν, παντού για την Δυτική Αττική σημαίνει ανασχεδιασμός, στην βάση όσων είχα προταθεί και συζητηθεί στο περιφερειακό συνέδριο του 2017 και δεν υλοποιήθηκε από το καθεστώς Μητσοτάκη ΤΙΠΟΤΑ. Σημαίνει ανάπτυξη και επιβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που θα ανταποδώσει στην κοινωνία για όλες τις μέχρι σήμερα αβαρίες στο πεδίο που έχουν επισυμβεί. Τώρα επίσης πρέπει να σταματήσουν τα μολύβια, πρέπει αυτοδιοίκηση περιφέρεια και κράτος να κάτσουμε όλοι μαζί ΤΩΡΑ να ξαναδούμε τα πάντα από την αρχή και γρήγορα. Να ξαναβάλουμε μπροστά τον πρωτογενή τομέα, να αξιοποιήσουμε παραλίες όπως η Βαρέα και η Κινέττα, να δούμε την αναζωογόνηση των ορεινών όγκων και τόσα άλλα.

– Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν εκλεγείτε;

– Θα ΕΊΜΑΙ ΚΑΙ ΑΎΡΙΟ μαζί και κάθε μέρα με και μέσα στην περιοχή. Με πρώτο στόχο να πετύχουμε αφενός την δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης για Ελευσίνα, Ασπρ΄πυργο και ΔΕ Μάνδρας, και αφετέρου την εγκατάσταση δικτύου τηλεθέρμανσης για το σύνολο της πόλης των Μεγάρων…ως ένδειξη ΕΚΕ από ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ για τις επιβαρύνσεις στην περιοχή. Βεβαίως η διαφύλαξη της εργασιακής αξιοπρέπειας παραμένει ο πρώτιστος στόχος.

– Τι απαντάτε σε κάποιον που δεν θέλει να ψηφίσει την Κυριακή;

– Να μην επιτρέψει, άλλοι να αποφασίζουν για αυτόν. Η ζωή του δεν ανήκει σε άλλους αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε αυτόν. Να μην επιτρέψει με την αποχή του να συμβεί εκ νέου το εθνικό ατύχημα της εκλογής του καθεστώτος Μητσοτάκη.

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους ψηφοφόρους;

– Ίσως είναι από τις λίγες φορές που τα διλήμματα των εκλογών είναι τόσο καθαρά. Ψηφίζουμε για την ζωή των παιδιών μας, για να μην φεύγουν στο εξωτερικό, ψηφίζουμε για να σώσουμε τα σπίτια μας από την λαίλαπα των πλειστηριασμών, ψηφίζουμε για την ζωή που δεν μπορεί να συνεχιστεί με τέτοια ακρίβεια, ψηφίζουμε για να έχουμε δουλειές με αξιοπρέπεια.

Καλώ όλους και όλες να σκεφτούν κάνοντας μία εικόνα της επόμενης μέρας μπροστά τους. Με πρώτη την εικόνα των πλειστηριασμών. Και με αυτή την εικόνα να πάνε να ψηφίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εδώ και θα απαγορεύσει τους πλειστηριασμούς από την πρώτη μέρα…Τι λέτε; θα κάνουμε μαζί την ανατροπή και την αλλαγή; Είμαι σίγουρος πως ναι.