Δρομολογούνται διακομιδες ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας πλην λοίμωξης κορωνοιου, υπό τον συντονισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ από τα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Ιπποκράτειο, Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, προς το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε non Covid-19 νοσοκομείο.

 

Η πανδημία συνεχίζει να “χτυπά” το ήδη κουρασμένο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα της Αττικής, όπου το ποσοστό κάλυψης των κλινών κυμαίνεται σε επίπεδα της τάξεως του 90%.

 

Χθες ανακοινώθηκαν και 23 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 (σύνολο 6.557), ενώ 422 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία ήταν 289.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), χθες νωρίς το απόγευμα γεμάτες ήταν οι ΜΕΘ COVID των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» (46 κλίνες), «Σισμανόγλειο» (14), «Αγία Ολγα» (9), ΝΙΜΤΣ (6), «Ελπίς» (6), «Ασκληπιείο» (12) και «Θριάσιο» (17).

Τα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Ιπποκράτειο, Γεννηματάς, Ευαγγελισμός θα μεταφέρουν ασθενείς στο ΝΙΜΤΣ προκειμένου να διαθέσουν τις κλίνες τους σε ασθενείς με λοίμωξη covid 19

“Επιχείρηση εκκένωσης” και μεταφορές μεταξύ των νοσοκομείων στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής οι οποίες θα παραχωρηθούν για τις ανάγκες της επιδημίας και της νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη covid 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο protothema.gr, δρομολογούνται διακομιδες ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας πλην λοίμωξης κορωνοιου, υπό τον συντονισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ από τα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Ιπποκράτειο, Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, προς το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε non Covid-19 νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει προβλεφθεί, πριν από τη διακομιδή θα γίνεται μοριακός έλεγχος για Covid στους ασθενείς προς μετακίνηση ώστε να παραμείνει ελεύθερο κορωνοιου το ΝΙΜΤΣ.

Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών

Η αναδιάταξη των δυνάμεων των νοσοκομείων στην Αττική έρχεται για την αντιμετώπιση του κύματος της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό.

Τις επόμενες ώρες πρόκειται να αρχίσει η διακομιδή των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας προς άλλα νοσοκομεία.

Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών, ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Επίσης, για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζεται να παραχωρηθεί το νοσοκομείο Τζάνειο για τις ανάγκες της επιδημίας και τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.


#ΚΟΙΝΩΝΙΑ
#ΑΤΤΙΚΗ
#pressgreece