Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος για την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα «μία ιστορική απάντηση του δημοκρατικού κόσμου απέναντι στη στυγνή φρικαλεότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Ο κ. Λιάκος δεν στάθηκε όμως μόνο στη σημερινή ιστορική απόφαση, αλλά τη θεώρησε ένα σπουδαίο βήμα για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο βουλευτής από την ημέρα της εκλογής του, έχει προσωπικά προχωρήσει σε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν συζητήσει εκτενώς ζητήματα που απασχολούν τον ποντιακό́ Ελληνισμό. Μεταξύ αυτών και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Βουλευτή:

“Η είδηση ότι ο πρόεδρος της Αμερικής αναγνώρισε επισήμως την γενοκτονία των Αρμένιων, είναι μία ιστορική́ απάντηση του δημοκρατικού́ κόσμου απέναντι στη στυγνή́ φρικαλεότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο πόνος και η δυστυχία  στην οποία οδηγηθήκαν οι Αρμένιοι συνάνθρωποι μας δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ.

Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή́ την ανάμνηση αυτού́ του πόνου γιατί́ είναι ο μονός τρόπος για να αποτρέψουμε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες στο μέλλον.

Άποψη μου είναι ότι βρισκόμαστε σε μια καλή́ συγκυρία ώστε να ανοίξει και επισημά, σε ευρωπαϊκό́ & διεθνές επίπεδο, η συζήτηση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου”.