Η προεκλογική περίοδος στο φουλ, πολιτιστικά δρώμενα στη Δυτική Αττική και άλλα νέα.

Νέες αυξήσεις σε συντάξεις και για πρώτη φορά αυξήσεις στο Δημόσιο, από 1/1/2024, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας 2023-2027.
Το μήνυμα «ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή, πράσινη και κυρίως, ισχυρή», συνόδευσε την παρουσίαση του Προγράμματος Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τετραετία 2023 -2027 η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κέντρο Μείζονος Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Τα μεγάλα άλματα απαιτούν στέρεα θεμέλια. Αυτά τα θεμέλια βάλαμε στην πρώτη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του και αναφέρθηκε επίσης και στις μεγάλες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στη δραστηριότητα των βουλευτών Δυτικής Αττικής:

Σήμερα τα εγκαίνια του Θανάση Μπούρα στα Μέγαρα

Θανάσης Μπούρας: Εγκαίνια πολιτικού γραφείου στα Μέγαρα

 

Στην Ελευσίνα, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες

Ένα όχημα συγκρούστηκε με μηχανάκι, στια 06:40 το πρωί της Πέμπτης, στην Ελευσίνα.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Πλάτωνος.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια γυναίκα. Επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Μια διαφορετική όπερα στους δρόμους της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Από τον βερολινέζικο θίασο παραστατικών τεχνών Novoflot

Eleysina_-_Novoloft

Μια αντισυμβατική όπερα στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή στους δρόμους της Ελευσίνας είναι το «Μυστήριο 114 Everything Open» που θα παρουσιάζεται, τον ρηξικέλευθο βερολινέζικο θίασο παραστατικών τεχνών Novoflot, από τις 5 έως τις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος τηςΕλευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ξεκινώντας από το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, περνώντας έξω από χώρους κλειστούς, όπως μικρά καταστήματα ή ανενεργές επιχειρήσεις, η καλλιτεχνική ομάδα Novoflot θα παρουσιάσει μία καινοτόμο περιπατητική μουσικο – θεατρική δράση, διασχίζοντας -μαζί με τους θεατές- τον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, κατά μήκος του Αρχαιολογικού Χώρου, καταλήγοντας μέσω της οδού Κανελλοπούλου στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας «Everything Open» που συνδέει την όπερα με μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που επλήγη βαθιά από την πανδημία: το λιανικό εμπόριο και τους χώρους διασκέδασης και εστίασης. Τα δύο πρώτα μέρης της τριλογίας δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο το 2022 ενώ για την Ελευσίνα οι Novoflot αναπτύσσουν το τρίτο μέρος του έργου, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα τόσο στην κλασική/σύγχρονη όσο και στην τζαζ/αυτοσχεδιαζόμενη μουσική Αντώνη Ανισέγκο, τον βραβευμένο σαξοφωνίστα και πολυοργανίστα από τη Νέα Ζηλανδία Hayden Chisholm και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων, όπως το τολμηρό σύνολο dissonArt από τη Θεσσαλονίκη, την κολεκτίβα ρομά μουσικών DK Heroes από το Βελιγράδι και την χορωδία με έδρα την Ελευσίνα.

Οι Novoflot έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμα θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη. Οι παραγωγές τους είναι μουσικο – θεατρικά δρώμενα ενίοτε σε μη συμβατικούς παραστατικούς χώρους: όχι μόνο σε θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών και εκθεσιακούς χώρους, αλλά και σε αθλητικά στάδια και ναούς, ενσωματώνοντας τον δημόσιο χώρο στη σύλληψή τους. Συνεργάζονται τακτικά με μια εκλεκτή ομάδα διεθνών καλλιτεχνών από διάφορα καλλιτεχνικά πεδία, καθιστώντας τους έναν πρωτοποριακό θίασο όπερας, που σχετίζεται με και απευθύνεται σε ευρύ φάσμα διαφορετικών ακροατηρίων, καθώς προσαρμόζεται συνεχώς στις τοπικές ιδιαιτερότητες των προορισμών όπου περιοδεύει.

Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης: 20:00
Σημείο εκκίνησης: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

Είσοδος ελεύθερη