Έκτακτη κρατική ενίσχυση για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έμειναν σε lockdown τις γιορτές των Χριστουγέννων σε Ελευσίνα & Ασπρόπυργο

 

Έκτακτη κρατική στήριξη θα λάβουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον κλάδο λιανικού εμπορίου των περιοχών που παρέμειναν σε αυστηρό lockdown την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, όπως ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

3.000 ευρώ για την κάθε επιχείρηση λιανεμπορίου και 1.000 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο της, ειδικά για την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από το lockdown των Χριστουγέννων.

Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που παρέμειναν κλειστές στις εορτές και δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με το σύστημα του click away θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος, όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away, όπου εντάσσονται και οι περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος.

 

#ATTIKH

#pressgreece