Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τον ορισμό, με απόφασή του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, των νέων επικεφαλής των Τομέων Πολιτικής (τομεάρχες) και τους αναπληρωτές τους.

Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιήθηκαν πολλά βιογραφικά από τη δεξαμενή της διαδικασίας τύπου opengov που εισήγαγε το Κίνημα για τη στελέχωση των τομέων.

Από την Δυτική Αττική, ο Μηνάς Αναστασάκης, νομικός, Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πολιτευτής, ανανέωσε την θητεία του στον τομέα Επιστημόνων, ως αναπληρωτής γραμματέας.

«Aποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή η ανανέωση της θητείας μου ως Αναπληρωτή Τομεάρχη Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ και ευχαριστώ την ηγεσία του Κινήματος γι’ αυτό, αναφέρει ο Μηνάς Αναστασάκης.

Είναι προφανές ότι θα δουλέψουμε εντατικά παράγοντας θέσεις και προτάσεις για το συμφέρον των επιστημόνων της χώρας μας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους, τα Επιμελητήρια και κάθε αρμόδιο Φορέα.

Η αποτροπή της φυγής από την Πατρίδα μας, έστω και ενός νέου επιστήμονα, πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ελληνική Πολιτεία και εκεί θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και έχει την δυνατότητα, μέσω ορθών πολιτικών, να αποτρέψει το brain drain.

Eίναι δε σαφές, ότι θα δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας  κομίζοντας αέρα Αλλαγής μέσα σε αυτό το περιβάλλον σκανδάλων  και υποκλοπών».