Εικόνες αποτυπώνουν την καταστροφή – Πολύωρη διακοπή ρεύματος, ξεριζωμένα δέντρα και σπασμένοι δρόμοι

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Κασσάνδρα» από τον Ασπρόπυργο που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους ανέμους που έφταναν έως και τα 10 μποφόρ.

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν αποτυπώνουν την καταστροφή με ξεριζωμένα δέντρα και σπασμένους δρόμους, ενώ επί ώρες έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η παραλία του Ασπροπύργου φαίνεται πως βρέθηκε στο επίκεντρο της καταιγίδας με ανέμους που έφτασαν τα 100km/h μέγιστη ριπή (10 μποφόρ), σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της περιοχής.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς ανέφερε:  «Η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών χτύπησε με σφοδρότητα τον Ασπροπυργο και ιδιαιτερα  την περιοχή της παραλίας όπου πολλές επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες ζημιές όπως επίσης και πολλές υποδομές του Δήμου.

Η Περιφερεια Αττικής και η Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής την Δευτέρα με επιτροπές της θα καταγράψει όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις στα πλαίσια της κρατικής αρωγής.

Η Περιφερεια Αττικής στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες και στους πολίτες που επλήγησαν όπως επίσης και στα αιτήματα της δημοτικής αρχης  για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για κάθε ζήτημα.

Κλεάνθης Βαρελάς

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής»