Σήμερα στη Δυτική Αττική.

Παραλία Ασπροπύργου: Μπήκαν μπουλντόζες για τη γιγάντια αμερικανική επένδυση σε 300 στρ.

Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες στην Παραλία Ασπροπύργου για λογαριασμό της Streem Global Real Estate Developments, του ομίλου της HIG, που αφορούν την κατασκευή ενός γιγάντιου logistics park.

Αυτές τις μέρες απομακρύνεται ο όγκος των παλιών εκκαμινευμάτων (σκουριά) της πρώην Χαλυβουργίας, στο τμήμα του οικοπέδου που βρίσκεται προς την πλευρά της παραλίας

Η εικόνα της περιοχής πριν την απομάκρυνση της σκουριάς.

Το επενδυτικό σχέδιο των 244,5 εκατ. ευρώ θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 291 στρεμμάτων εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού. Πιο συγκεκριμένα 238 στρέμματα είναι το χερσαίο και 53 στρέμματα το παραλιακό. Τα δύο τμήματα θα συνδεθούν μεταξύ τους με γέφυρα.

Έργα στην Παραλία Ασπροπύργου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στην Παραλία Ασπροπύργου θα κατασκευαστούν λιμενικά έργα πρόσδεσης πλοίων και υποδομές για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων. Στα βόρεια η έκταση συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της Ευρώπης.

Στη συνολική επιφάνεια των 291 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν:

  • 4 αποθήκες συνολικής επιφάνειας 122.690 τ.μ.
  • Εμπορικά γραφεία συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ.
  • 2.416 θέσεις στάθμευσης ΙΧ επιφάνειας 60.400 τ.μ.
  • Λιμένας πρόσδεσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
  • 4 γραφεία αποθηκών συνολικής επιφάνειας 10.700 τ.μ.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις οροφές των αποθηκών συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 175.200 Mwh
  • Xώρος φιλοξενίας οδηγών συνολικής επιφάνειας 1.400 τ.μ.
  • Χώρος εστιατορίου συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ..

Όπως αναφέρεται σχετικά «ο συνδυασμός αυτός, που δίνει στο προτεινόμενο πάρκο στην Παραλία Ασπροπύργου τη δυνατότητα να ενώσει και να εκμεταλλευτεί τα τρία βασικά δίκτυα μεταφορών και περαιτέρω με το αεροδρόμιο, καθιστά εφικτή τη δημιουργία σημαντικών οικονομιών κλίμακας για τις εταιρείες που θα εδράσουν σε αυτό, καθώς και περιβαλλοντικά οφέλη (μείωση εκπομπών CO2, ηχορύπανσης, κατανάλωσης μη-ΑΠΕ, κ.λπ.)». Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 900 θέσεις εργασίας.

Τραυματισμένος από όπλο βρέθηκε 30χρονος στα Μέγαρα

“Μέγαρα-Κοιτίδα Πολιτισμού”: Παρουσίαση του λευκώματος του Δήμου Μεγαρέων

Ομιλία του βουλευτή Βαγγέλη Λιάκου σήμερα στις 8 μ.μ. στο Elefsina Hotel

 

Στην «κόκκινη ζώνη» της κλιματικής αλλαγής η Ελλάδα – Σενάρια για το πιο θερμό καλοκαίρι

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και οι ειδικοί ανησυχούν για τα εφιαλτικά σενάρια των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της μείωσης της στάθμης του νερού.

Το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα δείχνει να είναι το πιο θερμό αφού η χώρα μας βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» της κλιματικής αλλαγής και οι ειδικοί προειδοποιούν για τις επικείμενες συνέπειες.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός έχει επισημάνει εδώ και καιρό τα όσα δραματικά θα ακολουθήσουν αν δεν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάτι και φουντώνουν τα σενάρια με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει στο μέλλον συνθήκες Αφρικής.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών, μίλησε στην πρωινή εκπομπής του MEGA και μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023.

Ο Ευθύμιος Λέκκας αρχικά σχολίασε τις προβλέψεις για το επίπεδο που θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες το φετινό καλοκαίρι: «Είναι πιθανό να έχουμε το πιο θερμό καλοκαίρι. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι προοπτικές για το επόμενο καλοκαίρι είναι δυσοίωνες. Και αυτό το υπογραμμίζουν οι μεγάλές θερμοκρασίες οι οποίες αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Ισπανία, στην Γαλλία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Όλα αυτά εντάσσονται σε αυτό που λέμε κλιματική κρίση».

«Εκείνο που μας απασχολεί είναι να δούμε τη συνεχή αύξηση της θερμοκρασίας, διαχρονικά σε μία δεκαετία με δεκαπενταετία. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει η γενική εικόνα», τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Για τα μέτρα πρόληψης που θα μπορούσαμε να πάρουμε ο κ. Λέκκας πρότεινε: «Μπορούμε να πάρουμε και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο και πρέπει να δημιουργηθεί μια κουλτούρα για να παίρνουμε μέτρα, σαν κράτη, σαν άτομα και σαν ομάδες, είναι πολύ σημαντικό αυτό».